GRORAT – Groninger Radio Amateur treffen 2018

GRORAT heeft een waardevolle invulling kunnen geven aan het verloren gegane Noordelijk Amateur Treffen (NAT) in het vroege voorjaar.

Op zaterdag 10 februari 2018 gaan we opnieuw een markt opzetten door een derde Groninger radioamateur treffen te organiseren. Wij willen u graag de uitnodigen om deze markt te bezoeken.

Het wordt gehouden voor zendamateurs, luisterstations, geïnteresseerden in de Radio- en ATV-techniek maar ook voor hobby enthousiasten op Computergebied, Elektronica en zelfbouw. Aanvoer van nieuwe en gebruikte spullen zullen in ruime mate aanwezig in allerlei variëteit. We gaan ook weer stands inrichten waar demonstratie wordt gegeven over de mogelijkheden met Radio, Elektronica, Mini Pc’s, opleidingen en dergelijke. Daarbij is het gezellig treffen, uitwisselingen van opgedane ervaringen en bijpraten ook een belangrijk onderdeel. Dit kan plaatsvinden in de Horeca hoek onder genot van een kop koffie, een hapje of een drankje.

De markt wordt georganiseerd in de bekende Veilinghallen (Flowerdome) Legroweg 80, 9761TD te Eelde. Dit ligt 10 Km ten zuiden van Groningen. Prima bereikbaar per openbaar vervoer en op loopafstand van Groningen Airport Eelde. De hal heeft een oppervlakte van 2500-3000 m2, is uitstekend verlicht en verwarmd.

In hetzelfde complex wordt elke week een zeer grote vlooienmarkt georganiseerd door Vitalis, die vele duizenden bezoekers trekt. Door samenwerking hebben bezoekers nu direct toegang voor beide markten voor één entreeprijs van slechts € 3,50. Kinderen tot en met 13 jaar gratis entree.

De radiomarkt is zaterdag voor het publiek geopend van 9:30 uur tot 15:00 uur. Gratis Parkeergelegenheid is in ruime mate aanwezig!

Bron: VERON.nl

 

Elektronica Vlooienmarkt Noord Oost Veluwe

Zaterdag 24 februari 2018 organiseert de afdeling Noord Oost Veluwe van de landelijke Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek (VERON) al weer voor de twee en twintigste maal haar Elektronica Vlooienmarkt.

Op deze gezellige Elektronica Vlooienmarkt worden nieuwe of gebruikte spullen aangeboden door standhouders uit Nederland, Duitsland en België Er is een groot aanbod van spullen die op de een of andere manier met elektronica te maken hebben.

Voor de radio hobbyisten zijn er allerlei spullen te koop variërend van antennes, kabels, meetapparatuur en voedingen tot allerlei soorten transceivers, porto`s.

Natuurlijk wordt de zelf bouwende elektronica hobbyist niet vergeten door het grote aanbod van losse onderdelen en (sloop)apparaten. Zo zijn er voor de computer liefhebbers computers, laptops, componenten en accessoires verkrijgbaar. Ook op het gebied van Arduino, raspberrypie, shield en accessoires is er voldoende te vinden en dat vaak voor zeer gunstige prijzen. Ook zullen er allerlei soorten led verlichting , led strips, zaklantaarns, telefoonladers, opbergsystemen, opbergkratten, gereedschap en vele andere zaken te koop aangeboden worden.
Dus mocht u op zoek zijn naar een moeilijk verkrijgbaar onderdeel, verzamelt u oude radio’s, oude leger apparatuur, bent u een computeraar, of wat dan ook op het gebied van elektronica, kom dan zaterdag 24 februari 2018 naar deze gezellige Radiomarkt.

De markt wordt gehouden IN het Multi Functioneel Centrum “M.F.C Aperloo” Stadsweg 27 ’t Harde. De markt begint om 09.00 uur en duurt tot 15.00 uur en de entree bedraagt 3 Euro. Er is voldoende gratis parkeerruimte .

Voor het laatste nieuws en informatie: www.pi4nov.nl.

Agenda

Januari

Februari

  • 10 – GRORAT – Groninger Radio Amateur treffen 2018
  • 24 – Elektronica Vlooienmarkt Noord Oost Veluwe