De afdelingsbijeenkomsten zijn op de TWEEDE vrijdag van de maand (juli en augustus is er geen bijeenkomst) in ontmoetingscentrum “De Herberg” aan de Watersteeg 85 (wijk Nieuwland) in Amersfoort, met uitzondering van de bijeenkomst in juni, deze is dan in Bunschoten. Aanvang 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur.

2018
juli geen bijeenkomst
augustus geen bijeenkomst
14 september lezing over het X-phase QRM killer zelfbouwproject door Mans Jansen (PA0MJB) en Luit Popken (PA0LPN).
Mans en Luit zijn lid van de afdeling Wageningen waar dit project door 20 personen succesvol tot een werkend einde is gebracht.
Wat kan de QRM killer? In de meeste gevallen kan de QRM met 3 tot 8 S-punten verminderd worden, zodat er weer op gedeeltelijk onbruikbare HF-banden gewerkt kan worden. Op deze avond zullen er, als ze nog voorradig zijn, ook printen en onderdelensets te koop worden aangeboden.
Printen kosten 9,50 euro en een onderdelen pakket 20,50 euro.
12 oktober lezing over logprogramma’s in de praktijk door Maarten Bos (PA3EYC)
9 november verkoping van courante radio amateurspullen
14 december kerstbijeenkomst


Waar te vinden?

De Watersteeg wordt in sommige navigatiesystemen aangeduid als ‘fietspad’. Het beste is dan de Sporthal Nieuwland aan de Zeldertsedreef 3, 3824 EJ Amersfoort in te voeren. Daar kan je ook het beste parkeren. Voor bezoekers die de bus nemen: neem stadsdienst lijn 2, halte Zonnewijzer.

deherberg

WILT U WAT VAN UW HOBBY LATEN ZIEN?
Om het onderling QSO en de interesse in elkaars bezigheden te versterken willen we als bestuur graag de ruimte geven aan mensen die wat willen laten zien tijdens onze maandelijkse bijeenkomsten. Dit kan een stuk zelfbouw zijn, een oude set die weer in oude glorie is hersteld, meetapparatuur of een “oude” set die voor een heel ander amateurdoel is omgebouwd, eigenlijk alles wat met radioamateurisme te maken heeft. Hiervoor is ook (beperkt ) een mogelijkheid voor een antenne te plaatsen.
Voor vragen of ondersteuning kunt u contact opnemen met Hans (PE1KWH), email: PE1KWH(at)xmsnet.nl.