De afdelingsbijeenkomsten zijn op de TWEEDE vrijdag van de maand (juli en augustus is er geen bijeenkomst) in ontmoetingscentrum “De Herberg” aan de Watersteeg 85 (wijk Nieuwland) in Amersfoort, met uitzondering van de bijeenkomst in juni, deze is dan in Bunschoten. Aanvang 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur.

2019
8 februari lezing over ADS-B (Automatic Dependent Surveillance Broadcast) ontvangst en antenne bouw door onze afdelingsleden Casper, Gerton en Erik. ADS-B is een grote verandering in de luchtvaart en vervangt de traditionele radars voor de luchtverkeersleiding. Elk vliegtuig bepaalt zelf zijn positie en stuurt deze met behulp van een ADS-B-zender naar grondstations en naburige vliegtuigen. 
8 maart huishoudelijke vergadering en behandeling van VR-voorstellen
12 april lezing over D-day en activatie speciale call TM75LM deze zomer door Hans (PA2JWN)
10 mei lezing SDR play en waterfalls door Tijmen (PA3GRM)
14 juni BBQ in Bunschoten
juli en augustus geen bijeenkomst
13 september vakantie beelden, vragen uurtje en onderling QSO
11 oktober lezing (onder voorbehoud)
8 november verkoping
13 december kerstavond


Waar te vinden?

De Watersteeg wordt in sommige navigatiesystemen aangeduid als ‘fietspad’. Het beste is dan de Sporthal Nieuwland aan de Zeldertsedreef 3, 3824 EJ Amersfoort in te voeren. Daar kan je ook het beste parkeren. Voor bezoekers die de bus nemen: neem stadsdienst lijn 2, halte Zonnewijzer.

deherberg

WILT U WAT VAN UW HOBBY LATEN ZIEN?
Om het onderling QSO en de interesse in elkaars bezigheden te versterken willen we als bestuur graag de ruimte geven aan mensen die wat willen laten zien tijdens onze maandelijkse bijeenkomsten. Dit kan een stuk zelfbouw zijn, een oude set die weer in oude glorie is hersteld, meetapparatuur of een “oude” set die voor een heel ander amateurdoel is omgebouwd, eigenlijk alles wat met radioamateurisme te maken heeft. Hiervoor is ook (beperkt ) een mogelijkheid voor een antenne te plaatsen.
Voor vragen of ondersteuning kunt u contact opnemen met Hans (PE1KWH), email: PE1KWH(at)xmsnet.nl.