PI4AMF

We nemen regelmatig deel aan radiowedstrijden (contesten) onder onze call PI4AMF, maar ook tijdens de Nederlandse contest de PACC en de velddagen is de crew van PI4AMF actief.

Wij zijn altijd op zoek naar gemotiveerde amateurs die mee willen doen. Daarbij maakt het niet uit of je een ervaren contester bent of niet. De meer ervaren leden van de crew van PI4AMF zijn altijd bereid om ‘nieuw talent’ op te leiden en ze de ‘kneepjes van het vak’ te leren.

PI4AMF: LOTW approved

Jaarlijks worden er met PI4AMF vele duizenden verbindingen gemaakt. Denk daarbij vooral ook aan de contesten waaraan PI4AMF actief deelneemt. Vanuit kostenoogpunt beperken we ons tot het terugsturen van QSL’s aan de stations die verzoeken om een QSL. Daarnaast worden alle QSO’s via eQSL bevestigd.

Sinds 15 april 2013 heeft PI4AMF ook een account van “Logbook of the World (LotW)”. Deze QSL-service van de ARRL maakt het mogelijk om nog meer amateurs elektronisch een contact te bevestigen.

Alle nieuwe verbindingen van PI4AMF zullen voortaan dus ook in LotW worden bevestigd.

QSL/info PI4AMF

c/o  VERON section Amersfoort (PI4AMF)
p.a. Maarten (PA3EYC)
Nekkeveld 4a
3861 ME Nijkerk
The Netherlands
pa3eyc (AAN) live.nl
Due to the large amount of QSO’s we make, we only send a paper QSL if you request for it. Our QSO’s are uploaded by eQSL 100%. If you want/need to QSL direct, please send your QSL with a SAE + IRC/€/2USD to our QSL mgr.

 

    De Twitter-site van PI4AMF

Zie ook www.qrz.com.

Agenda

Hieronder staan de data waarop men onder de call van PI4AMF van plan is om mee te doen aan een contest, zoals bijvoorbeeld een velddag of een andere plaatselijke activiteit.

Wil je ook mee doen onder de clubcall of eens onder de clubcall verbindingen maken laat dat ons weten via ons activiteiten aanmeldingsformulier.

Verder vind je hier special events waar onze afdeling of amateur uit onze afdeling aan deelneemt met onze clubcall of speciale call.

2024

Juli

  • Activatie LZ302IT(heel juli)
  • PE146U actief vanaf Schouwen-Duiveland
    Tijdens de Islands on the Air (IOTA) contest op 27 en 28 juli zal een groep van zes amateurs uit onze afdeling actief zijn met de bijzondere roepletters PE146U vanuit Bruinisse op Schouwen-Duiveland (IOTA EU-146). De groep zal meedoen in de klasse multi 2 en is dus QRV met twee stations tegelijkertijd. Activiteit is te verwachten op 10 tot 80 meter in CW en SSB.

Augustus

  • Activatie LZ302IT(heel augustus)
  • Activatie Special Event Station TM80LM ter gelegenheid van de 80e herdenking van de bevrijding van Le Muy en de Provence (Zuid-Frankrijk) (15 t/m 18 augustus)

Kijk ook eens op de site VHF-UHF-SHF-EHF contest informatie van de  VERON voor meer contest activiteiten.

De radiozendamateur in het wild!

Sommige mensen denken dat radiozendamateurs alleen maar met hun zenders op hun zolderkamertje zitten. Niets in minder waar! Regelmatig trekken radioamateurs er op uit. Veek met minimale middelen gaan zij de vrije natuur in om een tijdelijk station op te zetten. Erg populair zijn stations die gekoppeld zijn aan een award-programma, zoals Sota (het portable ‘radio-actief zijn vanaf een bergtop) en stations die in het kader van het World Wide Fauna and Flora-programma worden geactiveerd. Een leuke en sportieve manier om de hobby in de buitenlucht te kunnen beleven!

dsc_1205-kl

foto: een voorbeeld van een groter aangepakte veldactiviteit, inclusief computer en amplifier.

Velddagen

Een aantal maal per jaar pakken we het wat groter aan. Tijdens zogenaamde velddagen proberen we, zonder gebruik te maken van het vast stroomnet of bestaande antennemasten, onze radiosignalen in de lucht te brengen. De afdeling Amersfoort is heel succesvol in dit soort Velddagen. Tijdens radiowedstrijden tijdens velddagen heeft PI4AMF/portable al menig hoofdprijs gewonnen.

En alhoewel we onze velddagen serieus aanpakken, maken we het vooral ook gezellig. Een barbecue tijdens de velddag is dan ook vaste prik!

In de video hieronder zie je welke antennes er door leden van de afdeling Amersfoort tijdens een van de velddagen in 2016 werden gebruikt. Niet alleen traditionele yagi-antennes, maar ook verticals voor 80 en 160 meter en zelfs kite-antennes.

De VERON afdelingscompetitie

De afdelingscompetitie heeft als doel het stimuleren van deelname aan contesten. Insturen van een log naar de organisator van de contest is niet verplicht, voor deelname aan de afdelingscompetitie is het doorgeven van het aantal gemaakte verbindingen voldoende. VERON Amersfoort is een fanatieke deelnemer in de afdelingscompetitie. In 2018 wisten de deelnemers uit de afdeling zelfs de tweede plaats te bereiken. Op www.afdelingscompetitie.nl vind je alle informatie. Je verdient al een punt voor de afdeling door in een contest 25 QSOʼs te maken. Doe je ook mee?

Op de webpagina van de afdelingscompetitie kun je de laatste stand en meer informatie vinden.

VERON Amersfoort wisselbokaal

Om leden te stimuleren om actief mee te doen met deze competitie, wordt er onder de deelnemers uit onze afdeling, sinds 2014 jaarlijks een wisselbokaal uitgereikt. Alle deelnemers die in een jaar hebben deelgenomen aan de afdelingscompetitie maken kans om de wisselbokaal te winnen.

Een geheim genootschap beoordeeld op basis van een nog geheimer reglement wie de winnaar van het jaar is geworden. De winnaar van de wisselbokaal wordt tijdens de decemberbijeenkomst bekend gemaakt.

Winnaars van de bokaal tot nu toe zijn:
2014 – Roel Craanen (PB0ACU)
2015 – Maarten Bos (PA3EYC)
2016 – Rienus (PA0RBA)
2017 – Lex (PA1LEX)
2018 – Adriaan (PA1LIO)
2019 – Tijmen (PA3GRM)
2020 – Gerard (PA0PIW)
2021 – Frans (PC2F)
2022 – Klaas ((PC2K),)

PACC

PI4AMF is één van de stations die tijdens deze ‘grootste kleine contesten’ altijd meedoet voor de prijzen! In 2022 wist de crew van PI4AMF de tweede plek in de klasse MM MIX HP te bereiken, maar… wij willen steeds beter worden.

2012 PI4AMF twaalfde plaats in de Multi-Op All High Mixed Unlimited Multi-Op
PI4AMF elfde plaats in de Multi-Op All High Mixed Unlimited
2013 PI4AMF derde plaats in de Multi-Op All High Mixed Two Multi-Op
PI4AMF derde plaats in de Multi-Op All High Mixed Two
2014 PI4AMF tweede plaats in de Multi-Op All High Mixed Two Multi-Op
PI4AMF derde plaats in de Multi-Op All High Mixed Two
2015 PI4AMF derde plaats in de Multi-Two klasse Multi-Op
2016 PA8SVS vierde plaats in de Sectie D1: MO Two TX Multi-Op
2017 PI4AMF tweede plaats in MULTI-OP ALL HIGH MIXED TWO MULTI-OP
PI4AMF tweede plaats in MULTI-OP ALL HIGH MIXED TWO
2018 PI4AMF tweede plaats in MULTI-OP ALL HIGH MIXED TWO MULTI-OP
PI4AMF tweede plaats in MULTI-OP ALL HIGH MIXED TWO
2019 PI4AMF vierde plaats in MULTI-OP ALL HIGH MIXED TWO MULTI-OP
PI4AMF vierde plaats in MULTI-OP ALL HIGH MIXED TWO
2020 PI75AMF zesde plaats in MULTI-OP ALL HIGH MIXED TWO MULTI-OP
PI75AMF vijfde plaats in MULTI-OP ALL HIGH MIXED TWO
2021 P14AMF eerste plaats in MULTI-OP ALL HIGH MIXED TWO MULTI-OP
2022 P14AMF derde plaats in MM MIX HP MULTI-OP
2023 P14AMF tweede plaats in MULTI-OP HIGH MIXED LIMIT ED