Afdelingsbijeenkomsten

De afdelingsbijeenkomsten zijn op de DERDE vrijdag van de maand (juli en augustus is er geen bijeenkomst) in ontmoetingscentrum “De Herberg” aan de Watersteeg 85 (wijk Nieuwland) in Amersfoort, met uitzondering van de bijeenkomst in juni, dan is er een BBQ. Aanvang 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur.

Meer informatie over de afdelingsbijeenkomsten vind je op deze website bij ‘activiteiten‘.

Gebruik van afdelingsapparatuur

Onze afdeling heeft een kleine hoeveelheid van materialen die door leden geleend kunnen worden. Uiteraard kan dit niet ten tijde van afdelingsactiviteiten. Voor informatie over de beschikbare materialen kan contact worden opgenomen met Maarten (PA3EYC) die de materialen beheert.

LET OP: Bij reservering borgsom betalen, annuleringskosten kunnen in rekening gebracht worden en schade is voor rekening van de gebruiker.

WSPRlite-modules

Leden van de afdeling Amersfoort kunnen gebruik maken van twee WSPRlite-modules voor antenne-experimenten. De modules werken op 160, 80, 40 en 20 meter. Voor reservering of informatie kan contact worden opgenomen met Maarten (PA3EYC).

Ultrasoon reinigingsbad

Radio Club Bunschoten is verrijkt met een prachtig ultrasoon reinigingsbad door Koos (PA3BJV). Het bad is voor iedere bezoeker vrijelijk te gebruiken.

Echter:
– gelieve geen bijtende vloeistoffen te gebruiken in het bad;
– na gebruik dient u het apparaat zelf weer te reinigen;
– het apparaat is kortstondig te lenen na registratie bij een beheerder van PI4AMF.

Gebruik van afdelingscall

Wilt u tijdens één contest of andere activiteit de club-call gebruiken, dan kunt u deze aanvragen via ons activiteiten aanmeldingsformulier.

VERON-afdelingscompetitie

Wat is de afdelingscompetitie?
De afdelingscompetitie is een initiatief van de VERON en heeft als doel het stimuleren van deelname aan HF contesten (160 t/m 10 meter): contesten zijn niet alleen wedstrijden, maar ook een prima manier om de Operating Practice te verbeteren. De competitie loopt jaarlijks van 1 januari tot 15 december.

Hoe kan je meedoen met de afdelingscompetitie?
Deelname is eenvoudig en je kan je aanmelden zonder verplichtingen aan te gaan. Als je af en toe eens aan een contest meedoet en daarbij minimaal 25 verbindingen (per contest!) maakt, kan je je score al doorgeven. Om mee te kunnen doen, moet je je aanmelden. Hoe je dit doet en hoe je je score doorgeeft, lees je in dit document.

Waarom deelnemen?
Binnen het bestuur van de afdeling hebben we de ambitie om Amersfoort weer op de (contest-)kaart te zetten. Wij vinden dat we als één van de grotere afdelingen van de VERON in staat zouden moeten zijn om jaarlijks in de top 10 van de afdelingscompetitie te staan. Dat is de afgelopen jaren niet gelukt, maar de afstand naar de top 10 is overbrugbaar. Hoe meer deelnemers hun aantal contest-QSO’s doorgeven, hoe groter de kans is dat we in 2015 de top 10 ook halen.

Waar vind ik meer informatie over welke contesten er zijn?
Een goede bron van informatie is de website www.contestkalender.nl. Je vindt hier niet alleen welke contesten er gepland staan, maar ook informatie over de uitwisseling en de overige regels van de specifieke contest.
“Ik doe nooit mee aan contesten want ik weet niet wat ik moet doen.” Het leuke aan contesten is dat de deelnemers elkaar nodig hebben. Alle stations willen JOU in hun log hebben, want alleen dan levert het ze punten op. Dat betekent ook dat stations moeite willen doen en geduld met je hebben. Lijkt het je leuk om eens aan een contest mee te doen, maar vind je het eng om te starten? Geen probleem: in de afdeling hebben we verschillende ervaren contesters die contesttraining kunnen geven. Schroom niet om iemand van het bestuur aan te schieten als je verdere uitleg of een stukje “training-on-the-spot’ wil hebben.

Waar vind je meer informatie?
Op www.afdelingscompetitie.nl vind je alle informatie over de afdelingscompetitie, de tussenstand en een overzicht met antwoorden op veel gestelde vragen. Kom je er niet uit? Neem dan eens contact op met Roel (PB0ACU), Eddy (PA0RSM), Frans (PC2F), Maarten (PA3EYC), Gert (PA2LO) of één van de andere deelnemers van onze afdeling aan de afdelingscompetitie. Je vindt de roepletters van de Amersfoortse deelnemers op www.afdelingscompetitie.nl bij “Stand”.

QSL-Bureau

Uw QSL-post kunt u op de afdelingsavonden (derde vrijdag van de maand) bij onze QSL-manager Peter Butselaar (NL5557) inleveren.
Heeft u een nieuwe call laat het uw QSL-manager en het Centraal Bureau van de VERON Arnhem weten. U kunt kijken of er QSL-kaarten voor u zijn op: http://www.nl5557.nl.

E-mail

Wilt u via dit medium op de hoogte worden gehouden van onze afdelingsactiviteiten of ons afdelingsblad digitaal ontvangen, geef dan uw e-mail adres door aan onze secretaris *).

’t Geruis

Dit jaar verschijnt ons mededelingenblad maar een keer, nl. een nummer met de stukken voor de Huishoudelijke Vergadering in maart via e-mail, deze is alleen op aanvraag bij de secretaris op papier verkrijgbaar. Verder kan men < hier> een speciaal nummer downloaden met adressen en algemene informatie over onze afdeling.

Archief

Wij zoeken voor ons archief foto’s en krantenknipsels van vroeger en nu, die het beeld van het radioamateurisme in onze afdeling
kunnen complementeren. Ook artikeltjes in Electron van voor 1977, convo’s (afdelingsbladen A03 van voor 1977), afdelingsbrieven en materiaal van en voor de tweede wereldoorlog is zeer welkom. Heeft u iets of weet u iemand die voor ons afdelingsarchief misschien materiaal heeft, kunt u dat laten weten aan Frank van Hamersveld, Van Woustraat 28, 3817 PG Amersfoort, e-mail adres pa3dtx (AAN) veron.nl *).
Uw digitale bestanden voor het archief kunt u sturen naar  veronamersfoortarchief @ gmail.com *).

Lid worden en opzeggen

Meer weten over onze hobby en wat de VERON daar in betekend? Kijk dan ook eens naar het onderstaande filmpje.

Wordt u lid van de VERON, dan ontvangt u automatisch ons verenigingsblad ‘Electron’. Maar u hoeft niet per se lid te worden als u alleen een abonnement wenst. Het lidmaatschap biedt wel veel voordelen; hiervoor verwijzen we u graag naar de VERON-website: www.veron.nl.

Contributie
Meer informatie over de verschillende lidmaatschapsvormen (en abonnementen) vindt u op de VERON-website.

Nu lid worden?
Met dit aanmeldingsformulier kunt u zich online aanmelden voor het VERON-lidmaatschap.
Bij aanmelding als nieuw lid, vóór de 15e van de maand, ontvangt u Electron nog dezelfde maand. Voor de betaling van uw contributie krijgt u een acceptgirokaart toegestuurd.

Beëindiging van het lidmaatschap
Opzegging van het lidmaatschap is uitsluitend schriftelijk mogelijk vóór 1 december bij het Centraal Bureau van de VERON, Postbus 1166, 6801 BD Arnhem. Dit geheel volgens de statuten van de VERON, die u hier kunt downloaden (PDF). Desgewenst kun u de statuten kosteloos aanvragen bij uw afdelingssecretaris of bij het Centraal Bureau van de VERON.

Opzegging Electron in geval van overlijden
Wilt u bij het doorgeven van overlijden van een VERON-lid ook aangeven of een van de nabestaanden Electron de rest van het jaar wilt blijven ontvangen?

*) e-mail adres aanpassen