Examens voor N en F

sreDe stichting Radio Examens is een initiatief van de VERON en de VRZA. De stichting organiseert de examens Radiozendamateur N(ovice) en F(ull). Slaag je voor het examen? Dan kan je je bij het Agentschap Telecom registreren als radiozendamateur.

De examens worden per keer samengesteld door het Agentschap Telecom. De Stichting Radio Examens is erkend als Examinerende Instelling en verricht de uitvoerende taken van het examineren.

Op de website van de stichting Radio Examens vind je een internetformulier waarmee je je kunt aanmelden voor een examen. Ook vind je er actuele informatie over examendata en locaties.

N-/F-cursus radio-zendamateur

De afdeling geeft geen N-/F-cursus radio-zendamateur, maar…

… ook online studeren is mogelijk

Is leren in klasverband niets voor jou, overweeg dan eens om online te studeren. De DLZA (Digitale Leergang ZendAmateurs) is een prima manier om op eigen tempo de leerstof onder de knie te krijgen en volop te oefenen voor het examen. De opleiding kent een zeer hoog slagingspercentage. Meer informatie vind je op www.DLZA.nl.

Morsecursus

De morse cursus van Koos (PA3BJV) en Hilde (PA3EKW) wordt iedere donderdagavond gegeven van 20.00 tot ongeveer 22.00 uur. De cursus gaat donderdag 12 september 2024 van start.

De cursus duurt 40 weken, de kosten voor de cursus bedragen 60 euro, betaling vooraf tijdens de 1e les.

De cursus wordt gegeven te Bunschoten (De Haarbrug 10 B).

Zowel beginnende als ervaren telegrafisten kunnen op deze cursus terecht. Je kan instromen op een van de volgende niveaus: beginner, gevorderde en high-speed.

Na het volgen van de cursus zal een examen worden afgenomen en na goed gevolg een certificaat worden verstrekt. Wil je de aantekening “morse included” op je registratie aangetekend krijgen? Dan kan je meedoen aan het officiële morse-examen in België. Ook hier bereid de morse-cursus je op voor.

Meer informatie over de morsecursus bij Koos (PA3BJV) en Hilde (PA3EKW). Dit kan telefonisch (033-4551992) of per e-mail: pa3bjv @ hotmail.com.

Wilt u zich aanmelden voor deze unieke CW-cursus, stuur dan een mail naar Koos –  pa3bjv @ hotmail.com met daarin uw naam, call en het gewenste nivo.

 

audio tekst: 

morse code als communicatiemiddel staat op de Nationale inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland – bij VERON Amersfoort wordt een morsecursus gegeven – informatie bij Koos – pa3bjv – email pa3bjv apenstaartje veron punt nl