Examens voor N en F

sreDe stichting Radio Examens is een initiatief van de VERON en de VRZA. De stichting organiseert de examens Radiozendamateur N(ovice) en F(ull). Slaag je voor het examen? Dan kan je je bij het Agentschap Telecom registreren als radiozendamateur.

De examens worden per keer samengesteld door het Agentschap Telecom. De Stichting Radio Examens is erkend als Examinerende Instelling en verricht de uitvoerende taken van het examineren.

Op de website van de stichting Radio Examens vind je een internetformulier waarmee je je kunt aanmelden voor een examen. Ook vind je er actuele informatie over examendata en locaties.

N-/F-cursus radio-zendamateur

De afdeling geeft geen N-/F-cursus radio-zendamateur, maar…

… ook online studeren is mogelijk

Is leren in klasverband niets voor jou, overweeg dan eens om online te studeren. De DLZA (Digitale Leergang ZendAmateurs) is een prima manier om op eigen tempo de leerstof onder de knie te krijgen en volop te oefenen voor het examen. De opleiding kent een zeer hoog slagingspercentage. Meer informatie vind je op www.DLZA.nl.

Morsecursus

In verband met het coronavirus wordt de morse cursus van Koos (PA3BJV), Hilde (PA3EKW) en Ron (PA3DAM) vanaf 19 maart via onze 2 meter repeater PI3AMF gegeven iedere donderdagavond van 20 tot ongeveer 21.30 uur. Vanaf 7 mei zijn we met zomerreces en op 10 september beginnen we weer met de nieuwe cursus CW voor beginners, maar ook gaan we verder met de gevorderden, op naar de 40 wpm !!!

De lessen zijn als volgt opgebouwd:

1. Begroeting en inmelden cursisten
2. Weekbericht door docent in MCW (gemoduleerd FM), cursisten geven na elkaar aantal fouten door.
3. Seinoefening per cursist, overige deelnemers schrijven mee

 

Hierbij dus tevens het verzoek aan de overige repeater-gebruikers om gedurende de les uit te wijken naar PI2AMF op de 70cm band.

Over PI3AMF:
Uitgang = 145.625 MHz
Ingang = 145.025 MHz
Shift = -600kHz


Voorlopig is er ivm met het coronavirus op de donderdagavond geen CW-cursus in Radio Club Bunschoten, Haarbrug 10b, maar op de 2 meter repeater PI3AMF. Zowel beginnende als ervaren telegrafisten kunnen op deze cursus terecht. Je kan instromen op een van de volgende niveaus: basiscursus, opfriscursus en radiotelegrafist 2de en 1ste klas.

De cursus wordt gegeven door Koos (PA3BJV), Ron (PA3DAM) en Hilde (PA3EKW).

Na het volgen van de cursus zal een examen worden afgenomen en na goed gevolg een certificaat worden verstrekt. Wil je de aantekening “morse included” op je registratie aangetekend krijgen? Dan kan je meedoen aan het officiële morse-examen in België. Ook hiervoor bereid de morse-cursus je op voor.

Meer informatie over de morsecursus bij Koos (PA3BJV) en Hilde (PA3EKW). Dit kan telefonisch (033-4551992) of per e-mail: pa3bjv @ hotmail.com.

 

audio tekst: 

morse code als communicatiemiddel staat op de Nationale inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland – bij VERON Amersfoort wordt een morsecursus gegeven – informatie bij Koos – pa3bjv – email pa3bjv apenstaartje veron punt nl