Examens voor N en F

sreDe stichting Radio Examens is een initiatief van de VERON en de VRZA. De stichting organiseert de examens Radiozendamateur N(ovice) en F(ull). Slaag je voor het examen? Dan kan je je bij het Agentschap Telecom registreren als radiozendamateur.

De examens worden per keer samengesteld door het Agentschap Telecom. De Stichting Radio Examens is erkend als Examinerende Instelling en verricht de uitvoerende taken van het examineren.

Op de website van de stichting Radio Examens vind je een internetformulier waarmee je je kunt aanmelden voor een examen. Ook vind je er actuele informatie over examendata en locaties.

N-/F-Cursus radio-zendamateur

Binnen de afdeling Amersfoort wordt op de woensdagavond op de Haarbrug 10-B in Bunschoten een cursus radiozendamateur gegeven door Jan van Essen (PH7S). Het e-mailadres van Jan is: ph7s (AAN) veron.nl.

Helpdesk voor vragen schriftelijk zendexamen

Wil je liever zelfstandig jezelf voorbereiden op het examen? Dat kan natuurlijk ook. Een nadeel dan zelfstudie is dat je soms met onopgeloste vraagstukken blijft zitten en dat is jammer. Jan van Essen (PH7S)  is bereid mensen te helpen die met vragen zitten betreffende de studie tot radiozendamateur en wel via e-mail. Jan is in het bezit van het VERON F- en N-cursusboek, dus bij vragen kan je direct verwijzen naar bijvoorbeeld schema’s uit het boek.

Ook online studeren is mogelijk

Is leren in klasverband niets voor jou, overweeg dan eens om online te studeren. De DLZA (Digitale Leergang ZendAmateurs) is een prima manier om op eigen tempo de leerstof onder de knie te krijgen en volop te oefenen voor het examen. De opleiding kent een zeer hoog slagingspercentage. Meer informatie vind je op www.DLZA.nl.

Morsecursus

Op elke donderdagavond is er een CW-cursus op het clubstation in Bunschoten.Zowel beginnende als ervaren telegrafisten kunnen op deze cursus terecht.

Na het volgen van de cursus zal een examen worden afgenomen en na goed gevolg een certificaat worden verstrekt. Wil je de aantekening “morse included” op je registratie aangetekend krijgen? Dan kan je meedoen aan het officiële morse-examen in België. Ook hiervoor bereid de morse-cursus je op voor.

Voor de deelname aan de cursus is een kleine vergoeding per avond verschuldigd. Wil je deelnemen aan de morsecursus? Mail dan naar Koos (PA3BJV), email pa3bjv (AAN) veron.nl.

Zie voor nieuwe cursus <hier>.