PACC 2018

PI4AMF QRV vanuit Bunschoten

PI4AMF zal dit weekend actief zijn vanuit de locatie van Radio Club Bunschoten. Een enthousiaste crew staat te popelen om ook dit jaar weer een topprestatie neer te zetten in Nederlands grootste radiowedstrijd.

PI4AMF doet mee in de klasse multi operators 2 stations (MO2S). In de afgelopen periode is door de station eigenaar weer veel tijd en geld geïnvesteerd om het conteststation nog beter te maken. Zo zal dit weekend voor het eerst gebruik gemaakt worden van een nieuwe ruim 30 meter hoge mast waarop een Optibeam OB1-80+ is geplaatst. Ook is ervoor gezorgd dat sneller tussen antennes geschakeld kan worden én is een top-notch filtersysteem geplaatst.

Contestmanager van dienst is Klaas (PD0ZX) die zal zorgen dat de aanwezige contesters, afhankelijk van hun prestaties, gemotiveerd of gemarteld worden.

Doe mee met de PACC

Zo kan je op een leuke manier ook punten verdienen voor de VERON-afdelingscompetitie. Let op: Het PACC-afdelingsklassement moet niet verward worden met de VERON-afdelingscompetitie. Punten behaald in de PACC worden niet automatisch meegeteld voor de VERON-afdelingscompetitie, maar moeten apart worden opgegeven op de daarvoor bestemde website!

Start

De start van de PACC is om 12:00 UTC op 10 februari en om 12:00 UTC op
11 februari 2018 is het al weer afgelopen met de pret.

Velddag september 2017

Op 2 en 3 september doet PI4AMP/p mee met de SSB velddagcontest, daarvoor wordt in Nijkerk bij Maarten (PA3EYC) een portable contest-station opgebouwd.

Gestart wordt op zaterdagmiddag 2 september om 15:00 LT tot zondag 3 september 15:00 LT.

Er wordt een portable mast neergezet met een FB33 en OB1-40, daarnaast wordt een verlengde FD4 opgehangen, zodat alle banden van 10-160 m gebruikt kunnen worden. Mogelijk wordt ook een 80 m vertical met elevated radials opgezet.

Geïnteresseerd en wilt u ook eens achter de knoppen van ons clubstation zitten? Mail naar Maarten pa3eyc(at)live.nl om u aan te melden of voor meer info.

Naast het contest station is er ruimte voor kleinschalige individuele velddagactiviteiten maar hierbij geldt dat het contest station altijd prioriteit heeft.

De Contest Certificaten Velddagen 2017 hebben wij ontvangen, zie hier.

PI4AMF/P actief in RSGB IOTA contest vanaf EU-146

iotaIn het weekend van 29 en 30 juli wordt de Islands on the Air (IOTA) contest gehouden.

Om de wereldwijde deelnemers aan deze radiowedstrijd van wat extra punten te voorzien, zal een aantal amateurs uit onze afdeling op zondag actief zijn vanaf Goeree-Overflakkee (EU-146). Er wordt dan gewerkt met onze clubcall PI4AMF/P. Het station zal naar verwachting in de lucht zijn van 8.00 uur tot het einde van de contest (14.00 uur Nederlandse tijd). Activiteit zal vooral op 80, 40 en 20 meter zijn en zowel in CW als SSB (verslag kunt u <hier> lezen).

Velddag juni 2017

Zaterdag 3 juni en zondag 4 juni er er weer de jaarlijkse CW velddagcompetitie. (zie https://www.veron.nl/activiteiten/contesten/velddag-contest/).

Onze afdeling doet weer mee met de call PI4AMF/p. Daarvoor wordt in Nijkerk, bij Maarten (PA3EYC), een portable contest-station opgebouwd.

Geïnteresseerd en wilt u ook eens achter de knoppen van ons clubstation zitten? Mail naar Maarten pa3eyc(at)live.nl om u aan te melden of meer info.

Contest start op zaterdag 3 juni om 17:00 uur tot zondag 4 juni 17:00 uur lokale tijd (verslag kunt u <hier> lezen).

Contest days, the best days

Wie denkt dat er vanuit het Radio Clubhuis Bunschoten alleen maar wordt deelgenomen aan de PACC heeft het mis. Regelmatig melden zich amateurs uit de omgeving met het verzoek aan een contest deel te nemen. Deze keer zaten Willem en Peter achter de knoppen om deel te nemen aan de CQ WW WPX contest van maart 2017.

Raphael (PD0RAF), bron: pi4amf.nl

Doe mee met de PACC

Het clubstation PI4AMF van VERON Amersfoort (a03) is op zoek naar 3 extra operators voor de komende PACC contest.

We zijn op zoek naar 2 ervaren SSB / Phone operators met actuele operating practice en 1 CW operator die weet hoe het spelletje gespeeld wordt.

Heeft u interesse om deel uit te maken van ons station en wilt u enkele uren radioverbindingen maken of eens een echte serieuze pile-up aan den lijve ondervinden en heeft u thuis geen ruimte voor antennes maar wel de juiste ervaring DAN ZIJN WIJ OP ZOEK NAAR JOU!!

Wij zullen meedraaien in de klasse Multi-Operator, All band, High, Mixed, Two Radio.

Heeft u interesse of vragen laat het ons weten. Of meld u nu direct aan bij onze contest manager: Klaas Goossensen (PD0ZX) via qsl@pi4amf.nl.

PA85SVS is nu QRT

Dit jaar werd vanuit de afdeling de call PA85SVS in de lucht gebracht, ter gelegenheid van het 85-jarige jubileum van SV Spakenburg. Ook tijdens de PACC maakte de afdeling gebruik van deze bijzondere roepletters.

Vandaag, op 19 december, zijn de laatste QSO’s in het log gezet en is PA85SVS QRT.  In totaal zijn 4.133 QSO’s gemaakt met 2.950 unieke calls. QSL-kaarten worden automatisch via het bureau verzonden.

Nog even actief: PA85SVS

Eerder dit jaar werd door leden van de afdeling Amersfoort de call PA85SVS geactiveerd. Dit ter gelegenheid van het 85-jarig bestaan van de voetbalvereniging S.V. Spakenburg, locaal beter bekend als “de blauwen”. Om het jaar goed af te sluiten, zal de call in de maand december nog een keer in de lucht worden gebracht, zodat de prefixjagers en QSL-verzamelaars die de roepletters nog niet in hun log hebben staan, alsnog de kans krijgen. Inmiddels is ook de QSL-kaart voor PA85SVS ontwikkeld. Deze de komende periode gedrukt en via het bureau verzonden.