Geen vossenjachten in oktober en november

 

De Amersfoortse Vossenjachtcommissie laat weten dat er in de maanden oktober en november geen vossenjachten zullen zijn in Amersfoort.

In december wordt een “ Piet Wakkerjacht” op 80m georganiseerd. Informatie hierover volgt uiteraard t.z.t. op deze website.

 

 

SSB Velddag 2017 (verslag van PA1LIO)

In het weekend van 2 en 3 september werd de ssb velddag weer gehouden.
Op het Nekkeveld in Nijkerk waren Maarten (PA3EYC), Tijmen (PA3GRM), Gert (PA2LO), Peter (PA3M), Frans (PC2F), Hans (PE1 KWH),  Gerard (PD0PIW), Klaas (PD0ZX ) en ondergetekende Adriaan (PA1LIO).

Frans deed mee aan VHF contest en was druk met het inrichten van zijn station, dat bestond uit een 2 meter set met daaraan gekoppeld een 16 elements twee meter antenne. Door de noeste arbeid van Maarten was de antenne-aanhanger van de afdeling weer inzetbaar en stond Frans zijn antenne strak op 21 meter hoogte. Aan het einde van de contest bleek dat hij 146  verbindingen had gemaakt met een totale afstand van 48737 km.

Gerard had zijn nieuwe set, een Elecraft K3S, meegenomen en had zijn station ingericht in een (opblaas)tent.

De overige deelnemers waren druk met het opbouwen van het HF station dan onder de roepletters PI4AMF/P uit zou komen. De mobiele Bijzen-mast van Maarten (3×8 meter) werd voorzien van de 3 elements Fritzel FB33 (10, 15 en 20 meter). Daarboven werd de 40 meter dipool gemonteerd. Ook werd een draadantenne voor 80 en 160 meter opgehangen.

Inmiddels is het traditie geworden dat tijdens de velddag ook een barbecue wordt gehouden. Onze gastvrouw Henriette had dit wederom  uitstekend geregeld en had- zoals inmiddels ook traditioneel is geworden- een tulband gebakken. Een goed bewaard geheim is dat de schrijver van dit stukje alleen aanwezig is omdat zij die bakt (dankjewel Henriette!).

Maarten had o.a voor de vloeibare waren gezorgd. Kortom het ontbrak ons aan niets. Het leuke van deze velddag is dat de gezelligheid bij ons voorop staat en dat het maken van (veel) verbindingen daarna komt.

Het weer liet zich van de mooie kant zien en om 17.00 uur werd de contest geopend door Peter die meteen volgas vooruit ging. De condities waren ons echter niet goed gezind: in het begin was er nog niet veel op de banden te beleven. Wat later werden er veel verbindingen gemaakt met name op 40 en 80 meter. De antennes voor de lage banden leverden uitstekend werk.

Na enige tijd bleek dat de “beam” niet meer geheel in de pas wilde lopen en dat met name de 20 meterband slecht “liep”. Gert bleek de reddende engel te zijn, hij haalde snel een vertical op en nadat deze  geplaatst was kon er weer van deze banden gebruik worden gemaakt.

Aan het einde van de middag begon BBMeister Maarten met voorbereiden van de bbq. Inmiddels waren verschillende YL’s aangekomen en werd met het “tafelen”” begonnen. Deze was uitstekend verzorgd door Henriette en Maarten wist het vlees om te toveren tot heerlijke hapklare brokken.

Hierna werden er tot 3.00 uur nog vele verbindingen gemaakt. Omdat de banden op dat moment leeggevist waren was er even tijd om een dutje te doen. Om 5.00 uur zaten Maarten en Gert al weer achter de zender.

Tot het ontbijt werd geserveerd: Henriette had verse broodjes gebakken en Maarten bakte voor iedereen eieren met spek.

Aan het einde van de dag bleek dat wij 764 QSO’s hadden gemaakt met een totaal score van 240372 punten. (99 mutipliers x 246).

Nadat wij het station afgebouwd hadden en er een kleine evaluatie had plaatsgevonden toog iedereen weer huiswaarts. Ik kijk nu alweer uit naar Juni 2018 wanneer de volgende velddag wordt gehouden.

Mede namens alle deelnemers Henriette en Maarten bedankt voor de gastvrijheid.

Gr. Adriaan PA1LIO

Bijeenkomst 8 september: een reis om de wereld

Tijdens de eerste bijeenkomst na de zomer, werden de bezoekers getrakteerd op vakantieverhalen. Maarten (PA3EYC) vertelde uitgebreid over het bezoek aan de Hamvention 2017. Ondersteund door een hele reeks aan foto’s nam Maarten ons mee naar activiteiten als de ContestUniversity, de Hamvention en het Contestdinner. Dat het bezoek aan de Hamvention goed bevallen is, bleek wel toen Maarten wist te melden dat in 2018 ook weer een bezoek gebracht zal worden aan dit ‘Mekka voor de zendamateur’. Net als in 2017 zal PI4AMF daar dus zichtbaar aanwezig zijn!

 

Na de pauze was het woord aan Koos (PA3BJV). Hij had een compilatie samengesteld van het VakantiePinksterKamp, een vliegshow in Duitsland, vakantiebeelden in Hongarije én het DNAT in Bad Bentheim. Hele diverse beelden, dus de avond vloog (zeker ook met de beelden van het stuntvliegteam uit Jordanië) voorbij. Rick PA5NN kon nog net even zijn antenne laten zien die hij tijdens zijn wandeltocht door Zweden heeft gebruikt. De foto’s en zijn belevenissen tijdens de tocht zal Rick op een later tijdstip met ons delen.

 

 

SSB Velddag 2017

Ook tijdens de kleine uurtjes waren PA3EYC en PA3GRM ‘in de lucht’

Dit weekend was PI4AMF actief tijdens de SSB Velddag. Ondanks de matige condities, hebben de OM’s weer vele honderden QSO’s in het log gezet.

Of dat er voldoende zullen zijn om de eerste plek van vorig jaar te kunnen prolongeren? Dat weten we in december.

Binnenkort vind je hier op de site een (foto)verslag van Adriaan (PA1LIO).

 

Afdelingsbarbecue als voorproefje van de vakantieperiode

Op 9 juni werd de jaarlijkse barbecue gehouden. In de ochtend leek de afdelingsbarbecue nog in het water te vallen, maar net op tijd kwam het mooiere weer tevoorschijn. Toch was de 2017-editie van de afdelingsbarbecue er eentje waar al vroeg de korte mouwtjes werden ingewisseld voor een vest of zomerjas. Gelukkig hadden een aantal trouwe handen ’s middags al de winddichte partytent opgezet. En zo kon iedereen in de luwte van de wind en met een bordje op schoot genieten van een geslaagd braadfestijn. Roel (PB0ACU) had de slager weer prima instructies gegeven en de frieten van Klaas (PD0ZX) en de meloen van Hennie (XYL PA3GXP) maakten het helemaal af!

De barbecue is traditioneel de afsluiting van het verenigingsseizoen. Dat betekent echter niet dat er op radio-activiteit de komende maanden niets te beleven is. Op de website van het radioclubhuis Bunschoten (www.pi4amf.nl) wordt aangegeven welke activiteiten er tijdens de zomerperiode in Bunschoten plaatsvinden.

 

Zonnige signalen tijdens CW velddag

In het eerste weekend van juni vond de IARU Regio-1 CW Velddag plaats. Ook dit jaar deed de crew van PI4AMF mee vanuit de polder. Zaterdagochtend werd gestart met de opbouw: de Optibeam 1-40 en 3 elements Fritzel voor 10-15-20 hingen al snel in de mobiele antennemast. Ook werd er een vertical voor 80 meter met elevated radials neergezet. Iets na 17.00 uur werd het eerste CQ gegeven en vanaf dat moment is PI4AMF/P in de lucht gebleven.

Zelfs tijdens de BBQ op zaterdagavond, want Lex (PA1LEX) besloot om precies op dat moment even langs te komen en de sleutel ter hand te nemen. BBQ-master Gert (PA2LO) zorgde ervoor dat de operators voldoende energie kregen om een avondje door te trekken. En zo konden ook in de nachtelijke uren punten worden gesprokkeld. Rond 4.00 uur werden Peter (PC3M) en Tijmen (PA3GRM) afgelost door Maarten (PA3EYC) en Adriaan (PA1LIO).

Na een kort nachtje werd met koffie, veel koffie, de crew weer op scherp gezet voor de laatste uren van de contest. Dat, samen met een lekker spiegeleitje, zorgde ervoor dat de multipliers om de oren bleven vliegen. Op zondagochtend waren de 10m en 15m band lekker open.

Ook op deze velddag hebben we weer een aantal dingen geleerd die we in een volgende wedstrijd kunnen verbeteren. Toch zijn we heel tevreden over het resultaat: als titelverdediger denken we ook dit jaar weer in de top van deze contest mee te kunnen draaien. De eindscore was met in totaal 1.313 QSO’s en 188 multipliers in ieder geval 57% beter dan de score van 2016.

Dat de velddagcontest door veel afdelingsleden gesteund wordt, bleek wel uit de handjes bij het op- en afbouwen en de interesse tijdens de wedstrijd. Zo waren Edwin (PA3EDL), Martin (PD0GAN), Robert (PD2Z), Rinus (PAoRBA) en Klaas (PD0ZX) van de partij.

  

 

16 april 2017 – 80m Piet Wakkerjacht

Aanmelden: 12:30 u
Start: 13:00 u
Duur: 120 min

locatievossenjachta03Niet vergeten

Voor een vossenjacht is het belangrijk een werkende peilontvanger met goede batterij, liniaal en kompas mee brengen. Enkele ontvangers zijn ook beschikbaar voor degene die zelf geen ontvanger heeft.

Amersfoortse vossenjachten
Wie het vooral leuk vindt om van de frisse lucht te genieten, is in Amersfoort aan het juiste adres. De jachten worden gehouden op het Landgoed Den Treek-Henschoten . Het terrein is vrijwel vlak en het traject gaat altijd over bestaande paden. Lopen mag uitsluitend over paden en wegen. De Amersfoortse vossenjachten zijn bijzonder geschikt voor beginnende jagers, terwijl ervaren jagers zich kunnen laten verrassen. Ons doel is om eenvoudige vossenjachten te organiseren, waarbij het niet zozeer aankomt op snelheid, maar eerder op peilvaardigheid.

Wij annuleren de vossenjacht bij:
– windsterkte ≥ 9 Beaufort
– hevige regen en sneeuw
– ijzel en ijzel voorspelling
– een weeralarm
– bij twijfel bellen: 06-53716002 – Maurice (PA3HHT)

Alleen lopen over de paden

– Alleen over de wandelpaden lopen.
– Men mag maximaal 5 m van het midden van het pad het bos in
– Bij overtreding geldt een boete van € 97.

Henny, Rient (PA3GXP), Rob (PA0KEL) en Maurice (PA3HHT),
vossenjachtcommissie Amersfoort

PI4AMF scoort in SP DX Contest

De postbode bracht afgelopen week een envelop uit Polen met daarin een award waaruit blijkt dat  PI4AMF de 1ste plek in de SP  DX Contest 2016 heeft gehaald.

De locatiebeheerder van het clubstation zal onderzoeken of er ergens nog een vrij plekje op de muren te vinden is om dit award op te hangen.

Doe mee met de PACC

Het clubstation PI4AMF van VERON Amersfoort (a03) is op zoek naar 3 extra operators voor de komende PACC contest.

We zijn op zoek naar 2 ervaren SSB / Phone operators met actuele operating practice en 1 CW operator die weet hoe het spelletje gespeeld wordt.

Heeft u interesse om deel uit te maken van ons station en wilt u enkele uren radioverbindingen maken of eens een echte serieuze pile-up aan den lijve ondervinden en heeft u thuis geen ruimte voor antennes maar wel de juiste ervaring  DAN ZIJN WIJ OP ZOEK NAAR JOU!!

Wij zullen meedraaien in de klasse Multi-Operator, All band, High, Mixed, Two Radio.

Heeft u interesse of vragen laat het ons weten. Of meld u nu direct aan bij onze contest manager: Klaas Goossensen (PD0ZX) via qsl@pi4amf.nl.

PA85SVS is nu QRT

Dit jaar werd vanuit de afdeling de call PA85SVS in de lucht gebracht, ter gelegenheid van het 85-jarige jubileum van SV Spakenburg. Ook tijdens de PACC maakte de afdeling gebruik van deze bijzondere roepletters.

Vandaag, op 19 december, zijn de laatste QSO’s in het log gezet en is PA85SVS QRT.  In totaal zijn 4.133 QSO’s gemaakt met 2.950 unieke calls. QSL-kaarten worden automatisch via het bureau verzonden.