Uitslag CW-velddag 2023: “PI4AMF ongenaakbaar”

In het Electron van november 2023 (p. 541-544) is de uitslag van de VERON CW-velddag van 3 en 4 juni 2023 bekend gemaakt. Volgens de schrijver van het artikel kon ook dit jaar de crew van PI4AMF de titel weer “ongenaakbaar” grijpen.

on·ge·naak·baar (bijvoeglijk naamwoord)
1 afstandelijk
2 (sport) veel sterker dan de concurrenten, onverslaanbaar

Natuurlijk is de crew van PI4AMF blij met wéér een overwinning tijdens een velddag. We doen serieus mee maar het is vooral ook een gezellige activiteit. En ongenaakbaar voelen we ons zeker niet: de set-up die we de afgelopen paar jaar gebruiken is behoorlijk teruggeschroefd ten opzichte van enige jaren geleden. Als mast gebruiken we bijvoorbeeld niet langer een 3×8 meter mobiele vakwerkmast maar moeten het doen met de TA16 mast op onze verenigingsaanhanger. Je hoort ons daarover niet klagen overigens, want dat biedt nog steeds een meer dan behoorlijke set-up voor een velddag.

We zien dat andere deelnemers tegenwoordig behoorlijk in de buurt beginnen te komen van de fanatieke velddag-crew van onze afdeling. De crew van PI4GAZ/p (die actief was met meer dan 1 zender, maar toch 200 QSO’s minder dan PI4AMF/p wist te loggen) kon dit jaar bijvoorbeeld gebruik maken van een schitterende nieuw gebouwde 4-square antenne voor 40 meter. Over hun nieuw gebouwde 4-square volgt t.z.t. een apart artikel in Electron. Wellicht een leuk project om ook in onze regio te realiseren? Want als we “ongenaakbaar” bij de velddagen willen blijven dan zullen we iets moeten ondernemen.

Heb je ideeën hierover? Neem dan contact op met het bestuur!