JOTA-JOTI: hét radio-evenement voor scouting

Van vrijdag 20 tot zondag 22 oktober staat er een bijzonder evenement op de agenda: de Jota-Joti, een wereldwijd initiatief dat scoutinggroepen en radioamateurs samenbrengt om verbindingen te leggen en communicatievaardigheden te versterken. Het doel van de JOTA-JOTI is om jongeren bewust te maken van de mogelijkheden van communicatietechnologie en hen te inspireren om hiermee aan de slag te gaan.

Dit jaar zullen leden van de VERON-afdeling Amersfoort onder andere de scoutinggroep Prinses Margriet van Scouting Bruinisse ondersteunen tijdens de JOTA-JOTI. Met de bijzondere roepletters PA6BRU zullen zij op zaterdag 21 oktober op verschillende frequentiebanden uitkomen. De focus zal liggen op 70 centimeter, 2 meter en op de 20, 40, en 80 meter band.

De JOTA-JOTI biedt een unieke kans voor de scouts om te leren over radioamateurisme, het gebruik van zendapparatuur, morsecode, het NATO-alfabet en het leggen van verbindingen over lange afstanden. Het versterkt niet alleen de (technische) vaardigheden van de scouts, maar ook hun begrip van samenwerking en teamwork. Zo zal door de scouts zelf een toren voor de antennes worden gebouwd.

Tijdens de JOTA-JOTI hopen we veel afdelingsleden te spreken en de scouts te inspireren om meer te ontdekken over de fascinerende wereld van radioamateurisme.

De JOTA-JOTI is een fantastische gelegenheid om de banden tussen scouting en radioamateurs te versterken en jonge geesten te prikkelen om te verkennen, te leren en te communiceren in de digitale wereld van vandaag en morgen. Verschillende scoutinggroepen in en buiten onze eigen regio zijn nog op zoek naar ondersteuning door radiozendamateurs. Wellicht ook iets voor u?

Gert (PA2LO)