5 Geslaagden bij het CW examen van 2017

Op zaterdag 27 mei 2017 hebben 5 Radiozendamateurs het Radio Telegrafie Examen afgelegd. Zij deden dit in het Radio Clubhuis Bunschoten onder toezicht van de Amersfoortse CW-crew.

Raf (PD0RAF) zorgde ervoor dat de kandidaten zich meteen thuisvoelden met een verse bak koffie om de zenuwen weg te kunnen spoelen.

Om 10.00 uur begonnen de kandidaten aan hun examen: eerst even opwarmen -wat op een tropische dag als deze zaterdag sowieso al geen probleem was- en dan de eerste dit’s en dah’s.

Het opnemen van de tekst werd door alle kandidaten goed gedaan, alhoewel zo hier en daar een kandidaat met de hakken over de sloot kwam. De derde proef, welke niet vooraf aangekondigd was,  ging het super goed.

Dan het uit-seinen van een bericht. Ook hier toonden de kandidaten zich in een prachtig strak ritme, en seinden ze de sterren van de hemel. Aan het eind van de test de conclusie: alle 5 de kandidaten zijn geslaagd. Van de examencommissie ontvingen ze de nodige certificaten en kwam voor deze groep een eind aan 6 maanden zwoegen en leren van deze mooie manier om te communiceren.

Wil je ook morse leren?
Geef je dan op voor het nieuwe seizoen. De eerste les zal starten op donderdag 14 september om 20.00 uur in het Radio Clubhuis Bunschoten, Haarbrug 10b. Inschrijven is vanaf nu mogelijk bij Koos (PA3BJV) en Hilde (PA3EKW). Dit kan telefonisch (033-4551992) of per e-mail: pa3bjv @ hotmail.com.