70 jaar Hamvention

De grootste radiobeurs ter wereld, de Hamvention, bestaat dit jaar 70 jaar. Helaas kon de beurs in 2020 en 2021 niet doorgaan, maar dit jubileumjaar hoopt de organisatie weer rond de 30.000 bezoekers te mogen ontvangen.

Ook vanuit onze regio zullen weer een aantal amateurs de beurs bezoeken. Op het programma staan onder andere een bezoek aan de ContestUniversity , een bezoek aan Fair Radio Sales en natuurlijk aan de Hamvention zelf, waar verschillende lezingen zullen plaatsvinden en aanbieders hun nieuwe en gebruikte waar aanbieden.

Op onze afdelingswebsite proberen we na iedere dag van de Hamvention een klein verslagje te plaatsen van de belevenissen van “onze” amateurs in Dayton. En waarschijnlijk organiseren we nog een leuke winactie, waarbij één gelukkige radioamateur een heus collectors-item kan winnen. Kortom: bezoek (ook tijdens de Hamvention) regelmatig onze website!

Voor meer info kijk op de VERON site.


Hamvention 2022 – maandag

Twee jaar lang kon de Hamvention niet doorgaan. Dit jaar vindt het evenement wel weer plaats. We hebben bij onze vorige bezoeken enorm genoten van alles wat zich afspeelt op en rondom de Hamvention, dus zijn we er graag bij. Al helemaal omdat dit jaar een jubilieumjaar is. “We” zijn trouwens Gerard (PA0PIW), Gert (PA2LO), Maarten (PA3EYC), Tijmen (PA3GRM), Rick (PA5NN) en Hans (PE1KWH). Samen proberen wij jullie, de lezers van de A03 website, de komende dagen op de hoogte te houden van de activiteiten. En…wie onze belevenissen volgt, maakt ook nog eens kans op een mooie prijs!

Voordat we gaan: testen

Voordat we naar de Verenigde Staten mogen reizen, moeten we eerst verplicht een coronatest ondergaan. Die test mag maximaal 24 uur van te voren worden afgenomen. Omdat we op dinsdag vliegen, melden we ons op maandag bij een testlocatie. Daar gaat de wattenstaaf (diep) de neus in. De uitslag laat gelukkig niet lang op zich wachten: een half uur na de test weten we dat iedereen negatief is en ontvangen we het voor onze vlucht benodigde reiscertificaat. Gelukkig wordt op tijd gezien dat er in één van de certificaten een foutje zit en kan dat nog op tijd worden hersteld.

Nu we weten dat we allemaal ‘goedgekeurd’ zijn, kunnen we dus de koffers inpakken. Waarschijnlijk gaat iedereen daarna op tijd het mandje in: op dinsdag moeten we al vroeg op Schiphol zijn.