Afdelingsbijeenkomst 19 januari

De afdelingsbijeenkomst van januari stond in het teken van het elkaar de beste wensen voor het nieuwe jaar overbrengen en het behandelen van afdelingsvoorstellen voor de Verenigingsraad, die in april zal worden gehouden. Met dat laatste waren we snel klaar: de leden van de afdeling Amersfoort konden geen zaken bedenken die dit jaar onder de aandacht van het algemeen bestuur moeten worden gebracht.

Voorzitter Maarten (PA3EYC) opende de avond en wenste iedereen namens het bestuur een goed en gezond 2024 toe. Daarna was het tijd voor diverse mededelingen:

 • In het tweede weekend van februari (10 en 11 februari) vindt de PACC plaats. Ook onze afdeling doet weer mee vanuit Bunschoten. Er is nog ruimte voor een aantal SSB-operators. Wil je meedoen met PI4AMF, ook al is het maar een paar uur, neem dan contact op met Klaas (PC2K).
 • Evert (PA3AYQ) maakt melding dat zijn logprogramma -dat prima te gebruiken is voor de PACC- is vernieuwd en nu ook te gebruiken is voor luisteramateurs. De software is te vinden op de VERON-website.
 • Hans (PA2JWN) informeert dat van 15 tot 18 augustus de bijzondere roepletters TM80LM actief zijn ter gelegenheid dat het 80 jaar geleden is dat de Franse stad Le Muy bevrijd werd van de Duitse onderdrukking. TM80LM wordt bijna volledig door leden van onze afdeling geactiveerd. Meer informatie over het evenement is te vinden op: https://www.qrz.com/db/TM80LM.
 • Maarten (PA3EYC) en Peter (PC3M)

  In 2023 hebben 20 leden deelgenomen aan de VERON-afdelingscompetitie. Samen hebben we de zevende plaats in het algemeen klassement behaald. Binnen de afdeling was de amateur met de hoogste score Gerard (PH3T) gevolgd door ons clubstation PI4AMF.

 • Het Geheime Genootschap dat besluit tot toekenning van de Afdeling Amersfoort Wisselbeker heeft besloten dat de beker dit jaar wordt uitgereikt aan Peter (PC3M). Namens het genootschap reikte de afdelingsvoorzitter de beker uit aan een vergulde Peter.
 • De voorzitter maakt bekend dat onze afdeling ook in 2023 zowel de SSB als de CW-velddag overtuigend heeft gewonnen. Ook dit jaar zal de afdeling weer meedoen: belangstellenden om mee te doen of om te komen kijken zijn van harte welkom!
 • Hans (PE1KWH) en Peter (PC3M)

  Ook kon melding gemaakt worden van een andere eerste plaats: Hans (PE1KWH), Gerard (PH3T) en Gert (PA2LO) activeerden in november tijdens de Friese Elfstedencontest de stad Workum met de roepletters PE11W. Met hun deelname wisten de OM’s de eerste plaats op 80 meter van de regio Friesland te behalen. Zij ontvingen van de organisatie een mooie beker.

 • Rick (PA5NN) had tijdens de avond een mooie zelfbouw-antenne meegenomen en vertelde de belangstelden enthousiast over het project.

Aan het eind van de mededelingen werd stilgestaan bij het overlijden van OM Naldo Wijvekate (PA3DRN). Koos (PA3BJV) deelde met de aanwezigen een aantal mooie herinneringen aan Naldo. Voor zijn inzet voor de vereniging en het zendamateurisme in het algemeen ontving Naldo in 1995 de “Gouden Speld”.

Omdat er geen afdelingsvoorstellen voor de Verenigingsraad besproken hoefden te worden, was er de rest van de avond gelegenheid voor onderling QSO. Hiervan werd gretig gebruik gemaakt en het bleef nog lang gezellig in ontmoetingscentrum “De Herberg”.

Gert (PA2LO)