Amersfoorts succes in VERON SSB Velddag

In het decembernummer van het Electron is de uitslag van de VERON SSB Velddag bekend gemaakt. Hieronder een citaat (zie Electron , pagina 532)

PI4AMF/P SSB Velddag

foto: PI4AMF/P in beeld in het december nummer van Electron

De resultaten
De MM-sectie werd ook dit jaar gewonnen door PI4ZI. De crew wist met het maken van 601 QSO’s hun tegenstander PI4D binnen deze categorie ruim voor te blijven. Maar opvallend is wel de prestatie van het MOST-station uit Amersfoort. Op het moment dat het team van PI4AMF de zender uitzette bleek dat er 147 multipliers waren gewerkt! Een aanzienlijk aantal meer dan bij PI4ZI, dat op 112 multipliers uitkwam. Door het werken van zoveel multipliers bereikte PI4AMF een hogere score dan de MM-groep van PI4ZI: congrats PI4AMF!

Op de genoemde pagina zijn tevens twee foto’s te zien van de activiteit. Op één foto zien we Adriaan PA1LIO die met twee tuinstoelen midden in het weiland actief is met zijn zender, aangesloten op een accu. Op de andere foto is de antenne setup te zien én de tent waarin Frans PC2F deelnam aan de VHF contest (die hij in zijn klasse overigens ook won!)