Antennemeetdag afdeling Meppel

Meten is weten! En daarom organiseert de VERON afdeling Meppel (A32) ook dit jaar weer een antennemeetdag. Het event zal plaatsvinden  op 11 mei  bij ‘De Lichtmis’ (net voorbij Zwolle aan de A28).

Heb je een antenne voor 13cm, 23cm, 70cm, 2 meter of 4 meter waarvan je wil weten hoe de technische performance is? Meld je dan vóór 1 mei aan als deelnemer. Het maakt niet uit of je antenne zelfbouw of een commercieel aangekochte antenne is.

Uiteraard gaat de meetdag alleen door bij voldoende aanmeldingen. Aanmelden en de laatste informatie over het event is te vinden op de website van afdeling Meppel.

 

Aanvullende informatie over het meten:
We meten volgens het  lange baan principe dit betekent dat we een zender 250 meter van de te meten antenne af hebben staan om een zo homogeen mogelijk veld te creëren. Van te voren worden de kabels en de referentie antenne’s ingemeten zodat we de te meten antenne kunnen uitwisselen met de referentie antenne en omdat de versterking van de referentie antenne bekend is kun je de versterking van de te meten antenne uitrekenen.

We maken van iedere antenne een antennediagram zodat alle zijlobben en de voor achter verhouding  bekeken kan worden. Deze wordt ook gemaild aan de deelnemers. Ook kunnen we de aanpassing van de antenne meten. We kunnen meten op 4 meter, 2 meter, 70 cm, 23 cm, 13 cm.