Eerste ledenavond van 2017 in het teken van bijpraten

De eerste avond van het jaar stond in het teken van nieuwjaarswensen en bijpraten. Nadat Frans (PC2F) de aanwezigen welkom had geheten, stonden we stil bij de amateurs die ons in 2016 zijn ontvallen.

Vanuit de leden werden er dit jaar geen voorstellen voor de VR ontvangen, dus hierover hoefden we deze avond ook niet te discussiëren.

Roel (PB0ACU) bestudeert de ‘zwarte doosjes’ van Rick (PA5NN).

Rick (PA5NN) had deze avond verschillende zelfbouwsels meegenomen. Het is de bedoeling dat Rick in de zomer een wandeltocht in Zweden gaat maken met in zijn rugzak zijn QRP-apparatuur. De zwarte en grijze doosjes samen zijn een hele amateur-uitrusting bij elkaar: een 3 watt zendontvanger, frequentiedipper, miniatuur seinsleutel, morsedecodeerder en accupack. “Alleen de antenne past niet in de rugzak”, vertelde Rick. Naast zijn QRP spulletje had Rick ook een nixie buis klok meegenomen, gemaakt in een niet meer gebruikte counter. Alhoewel de klok al prima werkt heeft Rick er nog wat plannen mee. Als de winter nog even duurt, komt dat vast voor elkaar!

Hans (PA2JWN) riep de aanwezigen op om vooral ook eens op de 60 meter band te luisteren. In korte tijd wist hij al diverse DXCC’s te verschalken. Nu meerdere landen amateurs toegang hebben gegeven tot de band wordt het er wat drukker en daarmee ook leuker, aldus Hans.

Terwijl op de achtergrond in de zaal filmbeelden van een dxpeditie naar Kiritimati (Christmas Island) draaiden, werd de rest van de avond vooral gezellig bijgepraat.