Goed nieuws van de CW-cursus

De morse cursus voor gevorderden is op 7 Mei 2020 afgesloten met het examen voor het verkrijgen van het certificaat:

TELEGRAFIST der EERSTE KLASSE ”

Voor het behalen van dit certificaat moet de kandidaat aan de volgende eisen voldoen:

  • Een bericht met lopende tekst nemen op het gehoor en tegelijk opschrijven met een snelheid van 25 woorden per minuut
  • Een bericht in gecodeerde tekst nemen op het gehoor en tegelijk opschrijven met een snelheid van 20 woorden per minuut
  • Een bericht seinen gedurende drie minuten met een snelheid van 25 wpm met niet meer dan 8 fouten

Alle zes kandidaten uit deze groep hadden zich aangemeld: Kees (PA0CWO), Martin (PD0GAN) , Hans (PA1ALV), Ton (PE1BQE) , Lex (PA1LEX) en Dick (PA0MBR). Na 2 jaar dagelijks oefenen en  iedere week les met elkaar in Bunschoten, was het uur van de waarheid aangebroken. Op gepaste corona afstand hebben ze dit examen afgelegd, sommigen met een herkansing.  Met heel veel zenuwen, in het hoofd en in de paddle, zijn alle zes kandidaten GESLAAGD !

Moe maar voldaan van deze stress opdracht, ontving een ieder het felbegeerde certificaat. Wij als docenten feliciteren hen met dit mooie resultaat. Als je op toch redelijk gevorderde leeftijd (oudste bijna 80 jaar) dit weet te bereiken, mag je jezelf een schouderklopje geven.

We willen jullie danken voor deelname aan deze meerjarige leergang, ook danken we Klaas voor het onderdak wat bij hem vonden!

En niet te vergeten de beheerders van onze PI3AMF repeater welke we mochten gebruiken voor de lessen gedurende de corona-crisis.

Wij wensen u allen een mooie zomer, met veel CW-plezier.

Blijf gezond, op 10 september beginnen we weer met de nieuwe cursus CW voor beginners, maar ook gaan we verder met de gevorderden, op naar de 40 wpm !!!

Het was, en is ons een EER om deze leergang te mogen verzorgen!

 

Hartelijke groet,

Hilde (PA3EKW), Ron (PA3DAM) en Koos (PA3BJV)