Dit was de laatste verenigingsavond van het jaar

Vrijdag 8 december was het alweer de laatste verenigingsavond van het jaar. Traditioneel is dat bij de afdeling Amersfoort de avond waarin we in kerstsfeer met wat niet hobbygerelateerd vermaak bezig zijn en genieten van goede verhalen en wat hapjes en drankjes. Het was weer een gezellig avond en ondanks de sneeuwval wisten weer veel OM’s al dan niet met partner De Herberg te vinden.

Dit jaar ging geen van de bezoekers met lege handen naar huis: Henriëtte (XYL Maarten PA3EYC) had weer gezorgd voor mooie bingoprijzen. Roel (PB0ACU) en Eddy (PA0RSM) zorgden in rap tempo voor de afkondiging van de nummers op de ronde balletjes. Succesvol was ook de verloting vol met prijzen: met 10 lootjes 8 prijzen in de wacht slepen, dat kan denk ik alleen bij de afdeling A03. En mocht Gaston Starreveld nog een keer stoppen bij de Postcodeloterij, dan kan Maarten het zo van hem overnemen als prijsuitreiker!

 

Actieve afdelingsleden in het zonnetje
Voorzitter Frans (PC2F) zette de vrijwilligers binnen de afdeling in het zonnetje. Bep (XYL Roel) had kerstpakketjes samengesteld om aan hen uit te reiken. Zonder onze vrijwilligers zouden we in Amersfoort nooit zoveel activiteiten hebben. Mocht je voor 2018 nog op zoek zijn naar een goed voornemen, neem je dan eens voor om deze amateurs eens wat vaker een schouderklopje te geven. Zonder hen geen QSL-bureau, geen cursus, geen vossenjacht, geen repeaters, geen afdelingslocatie, geen bardienst, geen website, geen…. nou ja, u snapt het denk ik wel. Zij zijn de olie waar de afdeling op draait.

Frans reikte deze avond ook nog een bijzondere award uit: het HAB-Award. Tijmen (PA3GRM) en Gerard (PD0PIW) zijn de eerste en tot nu toe dus ook enige die dit award in de wacht hebben weten te slepen. Zij leggen je graag uit wat je moet doen om ook in aanmerking te komen voor dit prestigieuze award.

Erg geslaagd was ook een plaatsnamenspel, wat zorgde voor een behoorlijke pijniging van de grijze cellen: Mieke bedankt daarvoor!

Uitreiking Amersfoortse Wisselbokaal
In de afgelopen jaren werd de Wisselbokaal altijd tijdens de decemberavond uitgereikt. Omdat de afdelingscompetitie dit jaar nog niet is afgelopen, en er in de eindstand nog van alles mogelijk is, wordt de Amersfoortse Wisselbeker tijdens de bijeenkomst in januari uitgereikt. Dat komt trouwens ook goed uit, want het geheime genootschap dat de winnaar aanwijst was helaas door de uitbraak van vogelgriep verhinderd om te vergaderen.