Nieuwsflits – oktober 2017

Beste amateur,

In dit bericht vindt u als bijlage de Nieuwsflits nummer 178 met daarin o.a. de aankondiging van de verenigingsavond van vrijdag 13 oktober, met een lezing over de geschiedenis van de morse door Koos (PA3BJV). Wij kennen Koos uiteraard als voorvechter, inspirator en leermeester van de morsetaal. In zijn liefde voor deze taal gaat Koos ver. Soms zelfs letterlijk, want naar verluidt is hij bij zijn voorbereiding op deze lezing afgereisd naar Italië om daar samen met andere liefhebbers van het “sleutelschrift” nog dieper in de historie van de morsekunst te duiken. Het belooft dan ook een lezing vol passie te worden.

Tijdens deze avond nemen verschillende amateurs hun seinsleutel mee. Daarmee kunnen de aanwezigen eens proberen wat voor verschil er in verschillende sleutels is. Heb je zelf een sleutel? Neem hem dan vooral mee!

Natuurlijk kunt u deze avond ook weer terecht bij onze QSL-manager voor het brengen en halen van uw QSL-kaarten.

De avond wordt gehouden in ontmoetingscentrum “De Herberg” aan de Watersteeg 85 (wijk Nieuwland) in Amersfoort. De Watersteeg wordt in sommige navigatiesystemen aangeduid als ‘fietspad’. Het beste is dan de Sporthal Nieuwland aan de Zeldertsedreef 3, 3824 EJ Amersfoort in te voeren. Daar kunt u ook het beste parkeren. Voor bezoekers die de bus nemen: neem stadsdienst lijn X2, halte Zonnewijzer.

Aanvang 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur.

Verder kunt u in de Nieuwsflits een verslag lezen van de bijeenkomst van september en overig verenigingsnieuws.

Ik wens u weer veel leesplezier toe en graag tot ziens bij een van de activiteiten

73, Gert van Loo (PA2LO), secretaris VERON Amersfoort (a03)

 

button Nieuwsflits (.pdf) button  Nieuwsflits (.txt)

 

PS – Heeft u zelf een bericht/artikeltje voor in de volgende Nieuwsflits of wilt u voortaan de Nieuwsflits automatisch in uw e-mailbox ontvangen? Dat kan! Stuur een mail aan a03 (aan) veron.nl en meldt u aan. Bent u al geabonneerd, maar heeft/krijgt u een nieuw e-mailadres vergeet dan niet de wijziging door te geven dan blijft u op de hoogte! Oudere nummers vindt u in ons archief.