Paasgroet Frans de Bles (PC2F)

Beste afdelingsleden,

We zijn al drie weken geconfronteerd met allerlei beperkingen in onze intermenselijke contacten.

Gelukkig hebben wij de radiohobby nog en dat merk je doordat er overal en ook binnen de afdeling activiteiten op radiogebied ontstaan. Zo hebben wij elke zondagavond de 2m ronde op onze repeater PI3AMF. De repeater waarop elke donderdagavond ook al een aantal weken de CW-cursus wordt gegeven. Verder hoor je dat amateurs veel knutselen, zelfbouw viert hoogtij!

Het ziet er naar uit dat ook na 28 april wij nog niet van de beperkingen (coronaregels) van de rijksoverheid af zullen zijn ofschoon er tekenen van stabilisatie en verminderde groei en afname van besmettingen zichtbaar worden her en der.

Er is ook wereldwijd bewustzijn bij radioamateurs en landelijke verenigingen dat men beter zoveel mogelijk moet thuisblijven om deze pandemie te kunnen stoppen. Op de HF-banden zijn afgelopen week diverse stations in de lucht gekomen welke de suffix STAYHOME gebruiken, bijvoorbeeld OH6STAYHOME, E7STAYHOME, Z39STAYHOME en OT6STAYHOME bij onze zuiderburen.

Het begint te wennen, maar leuk is het niet elkaar niet persoonlijk als groep te mogen zien, maar we blijven in contact met elkaar en letten op elkaar waar het kan.

Nu de Paasdagen voor de deur staan wil ik een ieder, ook namens de andere bestuursleden, u een hele prettige Paasdagen wensen.

Blijf gezond en geniet waar het kan komende tijd thuis van onze mooie hobby. Via de ether zijn wij toch maar mooi met elkaar verbonden.

73, Frans de Bles (PC2F), voorzitter Veron Amersfoort