PI4AMF wint glansrijk SSB Velddag 2020

Mobiele 3×8 meter mast van PI4AMF/p in het weiland van de Arkemheense polder

In het Electron van december is de uitslag van de SSB Velddag 2020 gepubliceerd. “De crew van PI4AMF wist qua score glansrijk bovenaan de lijst te komen,” schrijft de redacteur jubelend. En ja, met 1.147 QSO’s en 378.375 punten heeft de schrijver daarin helemaal gelijk. Dat hebben Maarten (PA3EYC), Peter (PC3M), Tijmen (PA3GRM) en Gert (PA2LO) toch maar weer mooi geflikt, denk je dan.

Alleen was “de lijst” dit jaar wel heel erg kort: het was dit jaar een bijzondere velddag door de beperkingen die verband hielden met COVID-19. In de klasse waarin PI4AMF meedoet, de Multi-Operator, Single Transmitter (MOST) was PI4AMF zelfs de enige deelnemer.

Datzelfde geldt voor PI4D die met 12 operators in de Multi-Operator, Multi Transmitter meedeed. Zij maakten 480 QSO’s en behaalde 106.645 punten. In de klasse Single Operator deden maar twee OM’s mee: PE1OKY en PA1FJ. In de QRP klasse was alleen PA1DI actief.

“Glansrijk” winnen in een wedstrijd zonder concurrenten krijgt op die manier toch minder glans. En toch mogen we trots zijn: de afgelopen jaren maakten we tijdens de SSB Velddag niet zoveel QSO’s als in dit jaar. En dat terwijl er dus duidelijk minder activiteit was. Uiteraard hopen we dat komend jaar weer echt gestreden kan worden om het vel begeerde handgeschreven certificaat die de winnaars van de Velddag ontvangen.

Meer lezen over de SSB Velddag doe je in het Electron van december 2020 op pagina 590-591.

Gert (PA2LO)