Preparatie voor een weekend Luxemburg

Een mooi project voor in de winter is het bouwen van je eigen drieband Yagi. Dat vond Maarten (PA3EYC). En zo werd er in z’n  schuur menig uurtje gehobbyd aan een 10-15-20 beam.

En wat doe je dan als hij klaar is? Precies: uitproberen natuurlijk. Dat kan je thuis doen, maar dat is natuurlijk wel heel gemakkelijk. Dus besloot Maarten dat de antenne zijn vuurdoop krijgt in het buitenland: in Luxemburg om precies te zijn. Samen met Gerard (PD0PIW), Tijmen (PA3GRM) en Gert (PA2LO) vertrekt Maarten aanstaande vrijdag voor een lang weekend naar het Groothertogdom.

Afgelopen weekend zijn de laatste voorbereidingen gedaan, waarbij ook Hans (PE1KWH) de handen uit de mouwen kwam steken en Bert, Hans (PA2JWN) en Klaas (PD0ZX) voor de morele support aanwezig waren. De eerste metingen aan de antenne zien er goed uit, maar hoe de performance van de antenne is zal volgende week moeten blijken.

De OM’s verwachten vanaf vrijdag 20 april eind van de middag tot en met zondagmiddag actief te zijn van 10 tot 80 meter en zowel in CW, Phone als RTTY.