Verslag Nationale Molendag in Putten

Op de Nationale Molendag op 11 mei waren we als afdeling te gast op korenmolen ‘t Hert te Putten met de special call PA120MILL. De molen was in de dagen vooraf mooi opgetuigd en klaar voor de grote dag.

Voor de radioactiviteit waren 2 lange draden opgehangen en de tafels op de tweede verdieping waren gevuld met zend/ontvangers. Aan de zenders zaten Lex (PA1LEX), Maarten (PA3EYC), Gerard (PA0PIW), Thijmen (PA3GRM) en Frans( PC2F) en ook Nico (PD0RWM) die de crew kwam versterken.

De radioverbindingen speelden zich over het algemeen af in de digimode FT8, daarin werden vele landen gewerkt. Naar aanleiding van de vele vragen van de bezoekers kregen de operateurs ruim de kans om onze hobby uit te dragen. Ook was de radioactiviteit van alle molens elders op de wereld voor vele bezoekers niet bekend en hebben we daar uitgebreid over kunnen vertellen.

Verder was er een CW-tafel, daar kon men kennis maken met de wereld van de telegrafie. Ook kon men zelf actief CW leren onder leiding van Hilde (PA3EKW). Speciaal voor de kinderen was er een certificaat te verdienen als de kinderen hun eigen naam konden seinen.

Veel belangstelling was er ook vanuit het buitenland, zo mochten we Belgen, Duitsers en zelfs mensen uit Oostenrijk welkom heten en te woord staan.

Op de binnenplaats was er veel activiteit, zo was er een klompenmaker en werd er paling gerookt hetgeen duidelijk te ruiken was.

We kijken terug op een mooie dag waarin we als afdeling weer goed vertegenwoordigd waren.

Dank aan allen die aan deze dag hebben meegewerkt en graag tot volgend jaar.

Koos (PA3BJV)