Deze week: Hamvention 2017

Update 17 mei 10.22
De mannen laten weten dat ze van de luchthaven in Berlijn vertrekken naar Amerika. Hun vlucht heeft anderhalf uur vertraging, maar de sfeer zit er goed in. Vanuit de wachtruimte op Berlijn Tegel Airport worden zelfs via remote DX-verbindingen gemaakt. Rond 11.00 uur hopen de OM’s het luchtruim in te gaan.

 

—————-

Het grootste radio-evenement van de wereld staat weer op stapel: de Hamvention. Dit jaar voor het eerst niet in Dayton, Ohio maar in het nabij gelegen Xenia. Dat de beurs naar een nieuwe locatie is verhuist heeft alles te maken met het faillissement van de Hara Arena, waar de beurs de afgelopen jaren werd gehouden.

Ongeveer 30.000 radio-amateurs bezoeken het evenement. Dit jaar zullen ook vanuit onze eigen afdeling een aantal leden een bezoek brengen aan ‘het walhalla’ van de radiohobby. Zij hebben een druk programma voor de boeg. Tijmen (PA3GRM) is een van de deelnemers: “We vliegen op woensdag naar Amerika en komen dan ’s avonds aan in Dayton. De volgende ochtend worden we om 7.00 ’s ochtends verwacht voor onze deelname aan de contest university. Daar hopen we wat zaken op te steken die we bij ons eigen clubstation PI4AMF ook kunnen toepassen.”

Thuisblijvers kunnen ook de lessen van de contest university volgen. In samenwerking met Icom America is e.e.a. online te volgen. Op de site van Icom America is een link terug te vinden.

Op vrijdag start de Hamvention zelf. Vanaf dat moment kunnen de bezoekers drie dagen lang de stands van fabrikanten, dealers en clubs bezoeken en langs de honderden stands op de radiomarkt slenteren. Ook kunnen lezingen worden bezocht.

Tijmen: “Wij zijn uitgenodigd om op zaterdag deel te nemen aan het contestdinner. Daar hopen we met veel andere contesters te spreken en ervaringen uit te wisselen.” Op zondagochtend is het dan vervolgens weer vroeg op voor de Amersfoorters: later die dag vliegen ze namelijk al weer terug naar Nederland.  De mannen hebben beloofd wat foto’s te sturen, zodat de lezers van deze website een beetje kunnen meegenieten van wat er allemaal in Ohio te zien is.