Zonnige signalen tijdens CW velddag

In het eerste weekend van juni vond de IARU Regio-1 CW Velddag plaats. Ook dit jaar deed de crew van PI4AMF mee vanuit de polder. Zaterdagochtend werd gestart met de opbouw: de Optibeam 1-40 en 3 elements Fritzel voor 10-15-20 hingen al snel in de mobiele antennemast. Ook werd er een vertical voor 80 meter met elevated radials neergezet. Iets na 17.00 uur werd het eerste CQ gegeven en vanaf dat moment is PI4AMF/P in de lucht gebleven.

Zelfs tijdens de BBQ op zaterdagavond, want Lex (PA1LEX) besloot om precies op dat moment even langs te komen en de sleutel ter hand te nemen. BBQ-master Gert (PA2LO) zorgde ervoor dat de operators voldoende energie kregen om een avondje door te trekken. En zo konden ook in de nachtelijke uren punten worden gesprokkeld. Rond 4.00 uur werden Peter (PC3M) en Tijmen (PA3GRM) afgelost door Maarten (PA3EYC) en Adriaan (PA1LIO).

Na een kort nachtje werd met koffie, veel koffie, de crew weer op scherp gezet voor de laatste uren van de contest. Dat, samen met een lekker spiegeleitje, zorgde ervoor dat de multipliers om de oren bleven vliegen. Op zondagochtend waren de 10m en 15m band lekker open.

Ook op deze velddag hebben we weer een aantal dingen geleerd die we in een volgende wedstrijd kunnen verbeteren. Toch zijn we heel tevreden over het resultaat: als titelverdediger denken we ook dit jaar weer in de top van deze contest mee te kunnen draaien. De eindscore was met in totaal 1.313 QSO’s en 188 multipliers in ieder geval 57% beter dan de score van 2016.

Dat de velddagcontest door veel afdelingsleden gesteund wordt, bleek wel uit de handjes bij het op- en afbouwen en de interesse tijdens de wedstrijd. Zo waren Edwin (PA3EDL), Martin (PD0GAN), Robert (PD2Z), Rinus (PAoRBA) en Klaas (PD0ZX) van de partij.