Video 150-jarig bestaan verbindingsdienst


150 jarig bestaan verbindingsdienst

Op 14 en 15 februari vindt er een speciaal HF-evenement plaats. Locatie: KEK-gebouw, Stroe.

Dit evenement is vrij toegankelijk voor iedereen: actief dienend, veteraan of bd-er. Tijdstip: alleen 15-2 vanaf 0.00 uur een pauze, vanaf 6.00 uur is men weer aanwezig. Maar liefst 36 uur lang ‘in de lucht’ met een speciaal station ter ere van 150 jaar Regiment!

Het callsign van de regimentsradioclub (PI4VBD) wordt gebruikt.
Er zullen historische, hedendaagse en toekomstige HF-radio’s worden gebruikt.

De radio’s worden bediend door de instructiegroep LRR (Long Range Radio), verzamelaars van historische radio’s en leden van het museum, KMS-leerlingen en … ook door bezoekers! Zij mogen onder begeleiding verbinding maken, mochten ze dat graag willen.
De meeste radio’s zijn te vinden in de beneden bar van het KEK-gebouw en worden ook vanuit daar bediend. De antennes en de voertuigen staan rondom het gebouw opgesteld. Ook komt er bezoek van Duitse en Britse tegenhangers.

Bijna alle radio’s die ooit door Nederland zijn gebruikt, worden tijdens dit evenement werkend getoond en er zullen verbindingen gemaakt worden over de hele wereld. Dus geen static show, maar juist een werkende show!

Ook tijdens de receptie op 15 februari (na de viering van onze verjaardag op het Veteranenplein) is alles in bedrijf, dus beslist de moeite waard om een kijkje te gaan nemen en wellicht zelf verbinding te maken!

Bron: verbindingsdienst.nl