2022 IOTA-team PI4AMF: hard en lekker gewerkt!

Update 15-9-2022: Uitslag IOTA Contest 2022 bekend

Eind juli deed PI4AMF mee aan de Islands on the air contest. Inmiddels is de uitslag bekend: een nette 14de plaats in de Multi Two klasse. De organisator (de RSGB) laat weten dat zij 2.300 logs heeft mogen ontvangen. Winnaar in de Multi Two klasse waarin PI4AMF/p in deelnam was het station D4Z op Kaapverdië, gevolgd door OJ0DX op Market Reef.

Tijmen de Jong (PA3GRM), één van de operators van PI4AFM/p geeft aan: “Als we alleen kijken naar het aantal gemaakte QSO’s staan we op plek 11. Omdat we tijdens de contest te weinig gelet hebben op het werken van multipliers, zijn een aantal andere stations ons in de einduitslag voorbij gegaan. Jammer, maar een goed leermoment voor volgend jaar. Desondanks ben ik heel tevreden: we hebben een mooi weekend gehad en hebben onze afdeling weer flink gepromoot op de banden. ”

IOTA-team PI4AMF: hard en lekker gewerkt!

Ook dit jaar was de afdeling Amersfoort weer actief in de Islands on the Air (IOTA) contest. Het IOTA-team van PI4AMF/p bestond dit jaar uit Maarten (PA3EYC), Tijmen (PA3GRM), Hans (PE1KWH), Gerard (PA0PIW) en Gert (PA2LO).

Op vrijdagmiddag werd het station opgebouwd in het Zeeuwse Bruinisse. Het station bestond uit twee Elecraft K3s-radio’s, beide aangesloten een SPE Expert versterker. Voor 40 en 80 meter werd een home-made windom gebruikt en voor 10, 15 en 20 meter was een hexbeam beschikbaar. Op zaterdagochtend, voor de start van de contest, hebben Gerard en Hans nog twee flora & fauna parken geactiveerd: PAFF-0015 (Oosterschelde) en PAFF-0213 (Schenge). In de tussentijd zorgde Tijmen ervoor dat de laptops “contest-ready” gemaakt werden. Ook mochten we nog een bezoeker verwelkomen: Arno (PH2A) uit Roosendaal kwam even aanwaaien: hij had onze antenne zien staan tijdens een fietstochtje.

Tijdens de contest zijn een aantal hints en tips die zijn opgedaan tijdens de laatste Contest University (CTU) toegepast. Met succes, want aan het eind van de wedstrijd stonden er ruim 2.600 verbindingen in het log. Een behoorlijke verbetering ten opzichte van vorig jaar: toen maakte PI4AMF/p “slechts” 1.880 verbindingen. Maarten: “Iedere keer dat we meedoen aan een velddag of IOTA leren we weer nieuwe dingen. Ook nu hebben we weer nieuwe dingen “ontdekt” die we in de toekomst kunnen toepassen. PI4AMF wordt door deelname aan dit soort activiteiten dus steeds wat beter in het “spelletje” radio-contesten.”

Gert (PA2LO)