Amersfoort activeert PA18FIFA

Op 14 juni begint het FIFA Wereldkampioenschap voetbal 2018 in Rusland. Helaas voor voetbalminnend Nederland: we zijn er niet bij.

En toch zijn we een beetje aanwezig, namelijk als radio-amateurs. Vanuit de VERON afdeling Amersfoort wordt deelgenomen aan de FIFA Wereldbeker Marathon die wordt georganiseerd door de Union of Radio Amateur of Russia (RRC). Het Agentschap Telecom heeft inmiddels toestemming gegeven voor het gebruik van de speciale roepletters PA18FIFA. Vanaf 9 juni wordt deze call door leden van de VERON Amersfoort en de FBDX groep in de ether gebracht. Activiteit zal plaatsvinden op alle HF banden en in CW, SSB, RTTY, PSK en FT8.

De FIFA Wereldbeker Marathon loopt van 1 juni tot 15 juli 2018. Er zijn twee soorten awards te verdienen: één voor het werken van landen die zich hebben gekwalificeerd voor de wereldbekerfinale (xx18FWC) en één voor FIFA-lidstaten die zich niet hebben geplaatst  (xx18FIFA). De exacte regels en meer informatie over de FIFA-marathon is te lezen op http://fwc18.hamlogs.net/