Deelname van PI4AMF/P aan de CW-velddag

Set-up tijdens de 2018 CW velddag: rechts station PI4AMF/P, links PA2LO/P met PD0ZX achter de set.

Het weekend van 2 en 3 juni was de IARU regio 1 CW velddag. Ondanks dat we een aantal trouwe operators moesten missen in verband met HamRadio in Friedrichshaven, wisten we ook dit jaar PI4AMF/P in de lucht te brengen.

Op zaterdagochtend strak om 9.00 uur werd gestart met de opbouw van het station in de polder Arkemheen in Nijkerk. Ruim op tijd was de set-up klaar om bij de start van de contest een signaal in de lucht te zetten. De homemade yagi (Optibos) voor 10-15-20m, de Optibeam OB1-40 voor 40m en wat draad voor 80 en 160m.

Velddagen zijn een uitgelezen moment om te experimenteren. Dit jaar stond onze velddag in het teken van experimenteren met bandpassfilters en een triplexer.

Daarom stond naast de Elecraft K3S i.c.m. de SPE Expert 1.3k-fa die PI4AMF/P activeerde ook een KX3 met een SPE Expert 1k-fa. Op de laatst genoemde was PA2LO/P als Flora en Fauna station actief en gaf hiermee deelnemers aan het World Flora and Fauna-programma een verbinding met het natuurgebied Arkemheen (PAFF-0044). Een geslaagd experiment: de twee stations konden zonder last van elkaar te hebben verbindingen maken, ook tegelijkertijd op dezelfde antenne. Tijdens de velddag werden er dankzij het experiment 600 niet-contest QSO’s gemaakt.

QSL-kaart voor de PA2LO/p activatie vanuit PAFF-0044.

Dit jaar mocht de velddag rekeningen op belangstelling en/of deelname van PC3M, PA3DAM, PA3EYC, PA3GRM, PE1LID, PC2F, PA2LO, PA1LEX, PD0ZX, PA5NN en PD0PIW.

Henriëtte (XYL PA3EYC) en Maarten (PA3EYC) verzorgden weer de locatie en de catering en die was zoals vanouds weer uitstekend!