CW-velddag 2019

In het weekend van 1 en 2 juni j.l. vond de CW-velddag plaats. Vanaf de bekende locatie Nekkeveld, de tuin van Maarten (PA3EYC), is hiervoor PI4AMF/P als portable conteststation in de lucht geweest.

Op de vrijdag voorafgaande aan de contest is begonnen met de opbouw van het station. In het veld een 24 meter hoge mobiele uitschuifmast met daarin de antenne’s voor 40-20-15-10 meter en een FD5 antenne t.b.v. 160 en 80 meter. Op zaterdagochtend is de veldshack opgebouwd, bestaande uit een Elecraft K3s transceiver i.c.m. een SPE Expert 1.3K-FA amplifier, 2 triplexers en een zestal bandpassfilters. Een partytent bood bescherming tegen zon en wind aan de radioapparatuur en operators tijdens een bijna tropisch warm weekend. Zaterdagmiddag 17:00 kon gestart worden met de CW contest die 24 uur zou duren en waarin 1105 verbindingen werden gemaakt.

Net als vorig jaar activeerde Gert als PA2LO/P het Flora en Fauna station natuurgebied Arkemheen (PAFF-0044). Meer informatie over PAFF is te lezen op deze site.

Adriaan (PA1LIO) had een experimenteel ontvangststation voor de geostationaire amateursatelliet Qatar-Oscar 100 (ook bekend als QO-100 of Es’hail-2) in het veld staan. Met een eenvoudige setup van schotel, LNB en SDR-dongle waren radioamateursignalen te beluisteren afkomstig van de satelliet op 40.000 km afstand.

Voor de inwendige mens werd ook dit jaar weer erg goed gezorgd door Maarten en Henriëtte, waarvoor onze grote dank. Dank ook aan alle deelnemende en belangstellende radioamateurs voor hun bijdrage aan dit geslaagde evenement.