CW velddag vanuit de Bolhaven

Net als vorig jaar waren Lex (PA1LEX) en Dick (PA0MBR) tijdens de CW velddagen actief vanuit camping de Bolhaven te Zeewolde. Vanuit een mooie blokhut direct aan het water (Wolderwijd) met uitzicht op Harderwijk, zijn vele radioverbindingen gemaakt.

Als antenne was een Endfed antenne voor 10 t/m 80 meter horizontaal gespannen tussen 2 masten op 10 meter hoogte. De radio (een Yaesu FTDX-10) draaide op accu’s. Bij de lokale Action snel nog wat vlaggetjes en lampjes gehaald om de tuidraden zichtbaar te maken.

De weersomstandigheden waren niet slecht, maar de wind was behoorlijk. Voordat de CW velddag begon is nog geprobeerd om verbinding te maken met het Pinksterkamp, waar o.a. Koos (PA3BJV), Kees (PA0CWO), Rick (PA5NN) en Rient (PA3GXP) zaten. Helaas is dat niet gelukt.

De condities op 40, 20 en 15 meter waren prima, al gauw stonden vele stations in het log. Na een bezoek aan de PI4AMF/P crew in Nekkeveld, was PA1LEX/P alweer snel in de lucht. Zondagmorgen waren er 300 verbindingen gemaakt, een prima score. Om 11:00 was het station weer ontmanteld en moest de blokhut weer schoon opgeleverd worden. Weer een geslaagd radioweekend.