Contestagenda

Hieronder staan de data waarop men onder de call van PI4AMF van plan is om mee te doen aan een contest, zoals bijvoorbeeld een velddag of een andere plaatselijke activiteit, maar ook van contesten die vanuit ons clubstation in Bunschoten worden georganiseerd onder de eigen of speciale call.

Wil je ook mee doen onder de clubcall stuur dan een E-mail naar: qsl (aan) pi4amf.nl.

2018

  • juli – PI4AMF/p zal tijdens de IOTA Contest (28 en 29 juli) actief zijn vanuit Bruinisse. Tijdens de IOTA contest gaat het erom om zoveel mogelijk contacten te maken met stations die actief zijn vanaf een eiland. Bruinisse ligt op het (voormalige) eiland Schouwen-Duiveland en behoort tot de eilandengroep EU-146.
  • augustus
  • september – Op 1 en 2 september doet PI4AMF/p mee met de SSB velddagcontest, daarvoor wordt in Nijkerk bij Maarten (PA3EYC) een portable contest-station opgebouwd. Gestart wordt op zaterdagmiddag 1 september om 15:00 LT tot zondag 2 september 15:00 LT.
  • oktober
  • november
  • december

De radiozendamateur in het wild!

Sommige mensen denken dat radiozendamateurs alleen maar met hun zenders op hun zolderkamertje zitten. Niets in minder waar! Regelmatig trekken radioamateurs er op uit. Veek met minimale middelen gaan zij de vrije natuur in om een tijdelijk station op te zetten. Erg populair zijn stations die gekoppeld zijn aan een award-programma, zoals Sota (het portable ‘radio-actief zijn vanaf een bergtop) en stations die in het kader van het World Wide Fauna and Flora-programma worden geactiveerd. Een leuke en sportieve manier om de hobby in de buitenlucht te kunnen beleven!

dsc_1205-kl

foto: een voorbeeld van een groter aangepakte veldactiviteit, inclusief computer en amplifier.

Velddagen

Een aantal maal per jaar pakken we het wat groter aan. Tijdens zogenaamde velddagen proberen we, zonder gebruik te maken van het vast stroomnet of bestaande antennemasten, onze radiosignalen in de lucht te brengen. De afdeling Amersfoort is heel succesvol in dit soort Velddagen. Tijdens radiowedstrijden tijdens velddagen heeft PI4AMF/portable al menig hoofdprijs gewonnen.

En alhoewel we onze velddagen serieus aanpakken, maken we het vooral ook gezellig. Een barbecue tijdens de velddag is dan ook vaste prik!

In de video hieronder zie je welke antennes er door leden van de afdeling Amersfoort tijdens een van de velddagen in 2016 werden gebruikt. Niet alleen traditionele yagi-antennes, maar ook verticals voor 80 en 160 meter en zelfs kite-antennes.

De VERON afdelingscompetitie

De afdelingscompetitie heeft als doel het stimuleren van deelname aan HF-contesten (160 t/m 10 meter). Insturen van een log naar de organisator van de contest is niet verplicht, voordeelname aan de afdelingscompetitie is het doorgeven van het aantal gemaakte verbindingen voldoende. Binnen onze afdeling geven, naast het clubstation PI4AMF, op dit moment meer dan 10 individuele amateurs scores door voor de afdelingscompetitie. De afdeling Amersfoort staat dankzij hun opgave op dit moment op de 7de plaats in het klassement met een totaal van 688 punten (6 november 2016). Op www.afdelingscompetitie.nl vind je alle informatie. Je verdient al een punt voor de afdeling door in een contest 25 QSOʼs te maken. Doe je ook mee?

Op de webpagina van de afdelingscompetitie kun je de laatste stand en meer informatie vinden.

VERON Amersfoort wisselbokaal

Om leden te stimuleren om actief mee te doen met deze competitie, wordt er onder de deelnemers uit onze afdeling, sinds 2014 jaarlijks een wisselbokaal uitgereikt. Alle deelnemers die in een jaar hebben deelgenomen aan de afdelingscompetitie maken kans om de wisselbokaal te winnen.

Een geheim genootschap beoordeeld op basis van een nog geheimer reglement wie de winnaar van het jaar is geworden. De winnaar van de wisselbokaal wordt tijdens de decemberbijeenkomst bekend gemaakt.

Winnaars van de bokaal tot nu toe zijn:
2014 – Roel Craanen (PB0ACU)
2015 – Maarten Bos (PA3EYC)
2016 – Rienus (PA0RBA)
2017 – Lex (PA1LEX)

PACC

PI4AMF is één van de stations die tijdens deze ‘grootste kleine contesten’ altijd meedoet voor de prijzen! In 2014 en 2015 wist de crew van PI4AMF de derde plek in de klasse MO2R te bereiken, maar… wij willen steeds beter worden.

2016 – PA85SVS – vierde plaats in de Sectie D1: MO Two TX
2017 – PI4AMF – tweede plaats in MULTI-OP ALL HIGH MIXED TWO