Agenda

Hieronder staan de data waarop men onder de call van PI4AMF van plan is om mee te doen aan een contest, zoals bijvoorbeeld een velddag of een andere plaatselijke activiteit.

Wil je ook mee doen onder de clubcall of eens onder de clubcall verbindingen maken laat dat ons weten via ons activiteiten aanmeldingsformulier.

Verder vind je hier special events waar onze afdeling of amateur uit onze afdeling aan deelneemt met onze clubcall of speciale call.

2022

De radiozendamateur in het wild!

Sommige mensen denken dat radiozendamateurs alleen maar met hun zenders op hun zolderkamertje zitten. Niets in minder waar! Regelmatig trekken radioamateurs er op uit. Veek met minimale middelen gaan zij de vrije natuur in om een tijdelijk station op te zetten. Erg populair zijn stations die gekoppeld zijn aan een award-programma, zoals Sota (het portable ‘radio-actief zijn vanaf een bergtop) en stations die in het kader van het World Wide Fauna and Flora-programma worden geactiveerd. Een leuke en sportieve manier om de hobby in de buitenlucht te kunnen beleven!

dsc_1205-kl

foto: een voorbeeld van een groter aangepakte veldactiviteit, inclusief computer en amplifier.

Velddagen

Een aantal maal per jaar pakken we het wat groter aan. Tijdens zogenaamde velddagen proberen we, zonder gebruik te maken van het vast stroomnet of bestaande antennemasten, onze radiosignalen in de lucht te brengen. De afdeling Amersfoort is heel succesvol in dit soort Velddagen. Tijdens radiowedstrijden tijdens velddagen heeft PI4AMF/portable al menig hoofdprijs gewonnen.

En alhoewel we onze velddagen serieus aanpakken, maken we het vooral ook gezellig. Een barbecue tijdens de velddag is dan ook vaste prik!

In de video hieronder zie je welke antennes er door leden van de afdeling Amersfoort tijdens een van de velddagen in 2016 werden gebruikt. Niet alleen traditionele yagi-antennes, maar ook verticals voor 80 en 160 meter en zelfs kite-antennes.

De VERON afdelingscompetitie

De afdelingscompetitie heeft als doel het stimuleren van deelname aan contesten. Insturen van een log naar de organisator van de contest is niet verplicht, voor deelname aan de afdelingscompetitie is het doorgeven van het aantal gemaakte verbindingen voldoende. VERON Amersfoort is een fanatieke deelnemer in de afdelingscompetitie. In 2018 wisten de deelnemers uit de afdeling zelfs de tweede plaats te bereiken. Op www.afdelingscompetitie.nl vind je alle informatie. Je verdient al een punt voor de afdeling door in een contest 25 QSOʼs te maken. Doe je ook mee?

Op de webpagina van de afdelingscompetitie kun je de laatste stand en meer informatie vinden.

VERON Amersfoort wisselbokaal

Om leden te stimuleren om actief mee te doen met deze competitie, wordt er onder de deelnemers uit onze afdeling, sinds 2014 jaarlijks een wisselbokaal uitgereikt. Alle deelnemers die in een jaar hebben deelgenomen aan de afdelingscompetitie maken kans om de wisselbokaal te winnen.

Een geheim genootschap beoordeeld op basis van een nog geheimer reglement wie de winnaar van het jaar is geworden. De winnaar van de wisselbokaal wordt tijdens de decemberbijeenkomst bekend gemaakt.

Winnaars van de bokaal tot nu toe zijn:
2014 – Roel Craanen (PB0ACU)
2015 – Maarten Bos (PA3EYC)
2016 – Rienus (PA0RBA)
2017 – Lex (PA1LEX)
2018 – Adriaan (PA1LIO)
2019 – Tijmen (PA3GRM)
2020 – Gerard (PA0PIW)

 

PACC

PI4AMF is één van de stations die tijdens deze ‘grootste kleine contesten’ altijd meedoet voor de prijzen! In 2014 en 2015 wist de crew van PI4AMF de derde plek in de klasse MO2R te bereiken, maar… wij willen steeds beter worden.

2016 PA8SVS vierde plaats in de Sectie D1: MO Two TX
2017 PI4AMF  tweede plaats in MULTI-OP ALL HIGH MIXED TWO
2018 PI4AMF tweede plaats in MULTI-OP ALL HIGH MIXED TWO
2019 PI4AMF vierde plaats in MULTI-OP ALL HIGH MIXED TWO
2020 PI75AMF zesde plaats in MULTI-OP ALL HIGH MIXED TWO MULTI-OP
PI75AMF vijfde plaats in MULTI-OP ALL HIGH MIXED TWO
2021 P14AMF eerste plaats in MULTI-OP ALL HIGH MIXED TWO