Bestuurslid Peter Matlung (PC3M) stelt zich voor

Sinds 27 november is Peter Matlung (PC3M) bestuurslid van de afdeling Amersfoort. Hieronder stelt Peter zich verder voor.


Mijn interesse in onze radio hobby is breed, zoals uit het onderstaande zal blijken. De meeste amateurs kennen mij van het contesten bij PI4AMF, PI4RCB of onder mijn eigen call PC3M. Nu ben ik bijvoorbeeld met de CQWW van november bezig en schrijf ik dit stukje in de pauze.

Ik ben begonnen met de call PE1PED en toen heb ik tropo en aurora op met name de 2m ontdekt. Ik was ook actief op 70cm maar het HF gebeuren prikkelde behoorlijk en destijds moesten we bij Koos (PA3BJV) en Hilde (PA3EKW) op bezoek om dat gepiep een beetje tussen de oren te krijgen. Met veel moeite is het uiteindelijk gelukt en was PA3HHE geboren.

Op VHF niet echt een fijne call, maar ik kwam erachter dat mijn trouwdatum was gecodeerd in deze call dus dat vond ik eigenlijk best grappig zo’n geheugensteuntje. Uiteindelijk was ik het toch zat om de H’s en E continu te corrigeren. Dus maar een call aangevraagd die lekker gaat in CW. Dat werd PC3M en ondertussen ben ik daar aardig mee aan het contesten.

Zelfbouw vind ik ook erg leuk dus het nodige is geknutseld om wat zaken uit te proberen of te meten. Ik ben druk geweest met SDR, meetapparatuur en versterkers. Hoewel dat laatste vind ik toch wel het lastigst. Met name vanwege efficiëntie, harmonische en afstemming.

Afgelopen vakantie in Tsjechië heb ik voor 2m een zogenaamde PVC-beam gebouwd die naast de HF dipool in de aluminium mast (9m) hing. Ging best aardig en zowaar ook in meteorscatter in Nl gehoord.

Ik zou nog wel eens zelf een EME-station willen bouwen, na de ervaring met de schotel in Dwingeloo (70cm, 23cm, 13cm) ben ik eigenlijk wel een beetje verkocht. Dus nu ben ik bezig met het ombouwen van mijn ‘good old’ Icom IC-820H om het juiste vermogen te leveren voor mijn 23 en 13 cm transverters. Om de juiste insturing te krijgen ben ik nog op een ontwerpje aan het broeden om 2m en 70cm tot circa 2 Watt te versterken.

Ook hoop ik nog MMDVM hotspot te realiseren, maar daar zijn nog wat onderdelen onderweg. Zoals zo velen veel ideeën waar ik rustig de tijd voor neem.

Ten aanzien van onze afdeling vond ik het tijd om ook een bijdrage te leveren. Hoe deze wordt vormgegeven zal ik samen met het bestuur bespreken.

Naast de VERON zit ik ook in het bestuur van VVZA (facilitaire zaken) en ben ik voorzitter van Stichting Sociaal Fonds en het Safety Security Platform.

Mijn motto is plezier maken en ik hoop dat we met zijn allen na dat Corona gedoe weer leuke tijden tegemoet gaan.