Gert (PA2LO) koninklijk onderscheiden

ERMELO – Een kleine 3.000 mensen zijn vandaag, de dag voor Koningsdag, tijdens de lintjesregen koninklijk onderscheiden. Drie Ermeloërs behoren tot deze gedecoreerden.

Gert van Loo ontving net als het echtpaar Van der Heiden een lintje en de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Voor burgemeester Hans van Daalen was het de eerste keer dat hij de decorandi in het zonnetje mocht zetten.

Gert van Loo begon zo’n vijfentwintig jaar geleden als vrijwilliger bij de vrijwillige (bedrijfs)brandweer van de zorginstelling ’s Heerenloo. Bij het opheffen van het bedrijfsbrandweerkorps hielp hij bij het opknappen van de voertuigen ten behoeve van brandweerkorpsen in Hongarije. De laatste jaren was Van Loo nauw betrokken bij de Oudheidkundige Vereniging Ermeloo, Open Monumentendag en hielp hij Museum Het Pakhuis bij de opstart met de website. In 2011 werd Gert van Loo, zelf een actief radio-amateur, secretaris van de Vereniging Experimenteel Radio Onderzoek Nederland (VERON), regio Amersfoort e.o. Ook is hij voorzitter van de Stichting Radio Examens (SRE). Deze organisatie verzorgt het landelijke examineren van radioamateurs die gebruik willen maken van frequentieruimte.

Wij feliciteren Gert namens de afdeling met deze koninklijke onderscheiding.

Bron: Ermelo van NU van donderdag 27 april 2023 – foto/tekst Natalie Overkamp.