Ham Radio Friedrichshafen 2019

Dit jaar waren er van onze afdeling maar liefst acht leden die de Hamradio bezochten. Vier man gingen met de auto en vier man met vliegtuig en auto. De autocrew bestond uit Regeljan (PD0AUQ), Anytone Ed (PA1EDL), Kees (PA0VDB), Ron (PA3DAM), Adriaan (PA1LIO) en Frans (PE0F). De andere groep bestond uit Gert (PA2LO), Frans (PC2F), Gerard (PA0PIW) en Hans. Zij vertrokken pas vrijdagmorgen, omdat zij met het vliegtuig sneller waren. Wij hadden afgesproken dat wij elkaar op de beurs zouden ontmoeten en ’s avonds bij de familie Knoflook zouden gaan eten.

Wij hadden om 8.30 uur afgesproken bij Ed in Achterveld op weg daar naar toe haalde ik Kees in Amersfoort op en op de afgesproken tijd arriveerden wij aldaar. De overige deelnemers waren reeds aanwezig en onder uitgeleide van de kaketoe vertrokken wij naar Bergharen om Frans (PE0F) op te halen. Frans reed met Jan mee in zijn auto, daar aangekomen werden wij ontvangen met koffie en koek waarna wij vertrokken richting Friedrichshafen.

We hadden afgesproken dat we gezamenlijk zouden rijden tot Ulm, Jan moest daar een bezoek afleggen wij zouden dan doorrijden naar Gasthof “Kreuzer”. Halverwege de reis kreeg Ed trek in eten en besloten wij om iets te gaan nuttigen alvorens verder te rijden.

Na een voorspoedige reis arriveerden wij in de namiddag bij gastvrouw Ulrike door wie wij hartelijk werden verwelkomt. Enige tijd later arriveerden Jan en Frans en was de crew compleet.

Afgesproken was dat we die avond bij Ulrike zouden eten, we lieten ons het eten en het bier goed smaken, waarna wij aan het einde van de avond tevreden ons bed gingen opzoeken.

De andere ochtend zaten wij omstreeks 08.00 uur aan het ontbijt waarna wij een uur later op weg gingen naar de beurs, een paar minuten rijden vanuit het gasthof.

Ed had al kaarten besteld zodat wij zonder problemen naar binnen konden, wel was de ingang naar de zijkant verplaatst, omdat dat een paar minuten lopen was had de organisatie pendelbusjes ingezet voor degene die daar gebruik van wensten te maken.

Omstreeks het middaguur troffen wij de overige deelnemers op de beurs aan, zij waren ’s morgens vroeg met het vliegtuig naar Zurich vertrokken en vandaar met de auto naar Friedrichshafen gekomen. Het weerzien werd ter plaatse gevierd met een hapje en een drankje waarna iedereen de beurs ging bezoeken.

Door iedereen werd wel iets van zijn gading gekocht. Gerard zijn bestelde eindtrap, Ed kwam op de proppen met een prachtige 3d printer, Frans (PC2F) en ondergetekende o.a. een mini “KGB-sleuteltje”.

Die avond ontmoetten wij elkaar bij restaurant “Knoblauch”, daar lieten wij ons het eten en drinken goed smaken en na een heel gezellige avond zochten wij met een tevreden gevoel ons bed op.

De andere dag troffen wij ons weer op de beurs, door verschillende leden werden bezoekjes afgelegd bij diverse zusterorganisaties.

Ondergetekende raakte bij de RSGB in gesprek met John die mij diverse tips gaf over de manier waarop hij zijn OSCAR-100 configuratie had samengesteld, ik kom daar in het najaar op terug.

Ik had bij een Duitse zendcollega een kristal besteld voor de ombouw van mijn LNB om de ontvangst van OSCAR-100 op 70 cm te krijgen, hij had er een stel laten maken en had er een voor mij meegenomen.

In de loop van de dag vertrokken de “vliegers” weer naar Zurich, zij vlogen diezelfde avond terug naar Amsterdam.

Wij vertrokken de andere ochtend richting huiswaarts nadat wij uitbundig afscheid hadden genomen van Ulrike en haar hadden beloofd dat wij bij leven en welzijn het volgende jaar terug zouden komen. Na een voorspoedige thuisreis kwam iedereen weer gezond en wel terug.

Regeljan en Anytone Ed bedankt nog voor de geleverde service en tot de volgende keer.

Adriaan (PA1LIO) 

Foto’s artikeltje Adriaan (PA1LIO) / Foto’s diashow Gert (PA2LO).