Lezing radio astronomie bij Sterrenwacht Midden Nederland

Op woensdag 21 december a.s. om 20:00 uur organiseert sterrenwacht Midden Nederland een speciale avond over radio astronomie. Het waarnemen van de sterrenhemel met radiogolven wordt een steeds belangrijker onderdeel van de astronomie. Bovendien heeft Nederland steeds een voortrekkersrol op dit gebied gespeeld, o.a. met de ontdekking van de zogenaamde waterstoflijn. Hiermee is het mogelijk de structuur van ons Melkwegstelsel in kaart te brengen en hier als het ware bovenop te kijken.

Met zichtbaar licht is dit onmogelijk, omdat wij ons binnen de schijf van de Melkweg bevinden. Op die avond zal Andries Boone (PA0ABY) van de sterrenwacht ingaan op de belangrijke bijdrage van radio aan de astronomie en de ruimtevaart en de eerste waarnemingen van de genoemde waterstoflijn laten zien, waaruit leden van de sterrenwacht de kaart van de Melkweg maken.

Het belooft een interessante avond te worden op deze kortste dag van het jaar. De toegang kost 5 Euro, leden gratis. Nadere informatie treft u aan op de website www.sterrenwacht-mn.nl.