November verkoping: eenmaal . . . andermaal . . .

Volle tafels. Zowel met ingebrachte spullen als met bezoekers tijdens de jaarlijkse verkoping van courante amateurmaterialen van de afdeling Amersfoort. En alhoewel zeker niet alles ‘courant’ was, wist onze veilingmeester Koos (PA3BJV) zonder al te veel moeite de meeste zaken snel aan de man te brengen.

“Het is toch belachelijk” fluisterde een amateur me in mijn oor: “Zo’n all-mode Yaesu FT-726R kostte een kapitaal rond 1985. Daar moest ik een maand voor werken. En nu gaat hij voor nog geen vier tientjes weg. Met de originele doos en alles erbij. Is-tie ook nog van een niet-roker geweest! ”

Tijden veranderen en de belangstelling voor bepaalde apparaten ook bleek tijdens het vervolg van de veiling. Want voor als nieuw zijnde professionele analoge FM-setjes voor 2m en 70cm zijn maar weinig gegadigden meer voor. Dat was een paar jaar geleden toch echt nog wel anders.

Wat niet anders was, is dat het aanbod tegen echte amateurprijzen van eigenaar wisselde. Slechts  een paar items werden niet verkocht en moesten door de inbrengers weer mee naar huis genomen worden: terug de shack in. Of zou de XYL ditmaal voet bij stuk houden en besluiten dat dit keer toch echt een rit naar de gemeentewerf noodzakelijk is?