OM Maurice (Maus) Goossens (PA3HHT) Silent Key

Op zondag 6 november 2022 is op 59-jarige leeftijd geheel onverwacht overleden Maurice (Maus) Goossens (PA3HHT).

Maus, zoals hij genoemd werd, ken ik al uit de 70-er jaren vanuit de zeeverkenners van de “Karel Doorman” groep. Maus was evenals zijn broer Ray (Raymond – PE1GUR) als bootsman aangesteld over een lelievlet (zeilboot) binnen de zeeverkenners.

Tijdens de JOTA moet de liefde zijn ontstaan voor de radio en dat was bij de twee broers het geval. Samen hebben ze dan ook vele experimenten, meestal te velde, uitgevoerd.

Op kleine expedities met speciale aandacht voor de 6 meter (eerst in Nederland, later ook naar Luxemburg en ook naar Polen) voerden zij de VERON mobiele mast achter de landrover mee.

De liefde voor de zee bleef Maus en Ray boeien, de laatste jaren wisten ze getweeën heel veel vuurtorens in Nederland te activeren op de amateurbanden.

Ook voor hen kwamen rustige tijden, maar zo rond 2007 zagen we Maus opduiken in het bos bij de vossenjachten van de VERON Amersfoort. Hij vond zijn plaats en steunde de organisatie van deze jachten. Bouwde vossenjacht zenders en maakte samen met Rob (PA0KEL) en Rient (PA3GXP) deze jachten tot een nationaal begrip.

Wij verliezen in Maus een actieve man met passie voor de radiohobby.

Wij wensen zijn vrouw en kind kracht en sterkte om door te gaan. Dit wensen we ook Raymond en de verdere familie.

Namens Leden en Bestuur VERON Amersfoort, Koos (PA3BJV)