Ongedempte trilling

Afgelopen vrijdag hadden we dan onze jaarlijkse huishoudelijke vergadering. Helaas moet dit gebeuren omdat we een bepaalde verenigingsvorm zijn. Niks mis mee. Wel voor de meesten onder ons, een vervelende bijeenkomstigheid.

De mensen die dit allemaal moeten organiseren, ons bestuur, hebben daar hun handen aan vol. Met in het bijzonder onze secretaris.

Als je zelf die functie niet hebt bekleed, weet je niet wat dat inhoud. Het beloofde ‘uurtje per week’ is voor de meesten van ons, die niet beroeps zijn, veel meer dan dat uurtje. Komt nog bij dat ze vele, vaak onzinnige, mailtjes en opdrachten krijgen.

Tijdens onze vergadering echter bespeurde ik totaal GEEN waardering voor die mensen. Erger nog, er heerste, naar mijn mening, een op zijn zachts gezegd een wat donkere sfeer. Zeker niet een meedenkend en opbouwend sentiment wat IK had verwacht.

Nou weet ik dat we allemaal ouder worden en het allemaal niet zo nodig meer hoeft, maar laten we de mensen die onze afdeling draaiende houden, dan toch zeker steunen in hun taken.

Elk jaar is het weer zeuren om bestuursleden en als die gevonden worden, doen de mensen dat uit loyaliteit en tegen inleveren van best wel wat hobbytijd NAAST de drukke baan die ze overdag nog eens vervullen.

Je vraagt je af waar ze het allemaal nog voor doen….voor hen zelf zeker niet!

Best 73es t u all,
Rick (PA5NN)