PA44F, PAFF-0031 Speulderbos – 25 april 2021

Gerard (PA0PIW) wilde zijn IC-705 wel eens in het veld uitproberen. Een goede reden om weer eens samen een Flora en Fauna-activiteit te doen. We besloten om dit keer naar het Speulderbos te gaan (PAFF-0031). Gerard onder zijn eigen roepletters /p actief met FT8 en ikzelf, als PA44F, dit keer in Phone. CW bewaren we voor een volgende activatie.

Gerard was naar Ermelo gekomen en na de koffie reden we naar de locatie. Rond 11.45 uur kwamen we aan op de parkeerplaats Drieseberg. Deze parkeerplaats ligt in het Speulderbos achter Ermelo en Putten, vlakbij het buurtschap Drie wat een aantal huizen beslaat. Er staan daar twee picknickbanken: erg prettig voor het neerzetten van de apparatuur.

De mast van dx-wire voor de end-fed was snel geplaatst: er zijn voldoende paaltjes aanwezig om de mast tegenaan te zetten op een manier dat wandelaars er geen last van hebben.

Om tijdens een contest een Flora en Fauna activiteit te doen blijft een uitdaging. Toch lukte het om als PA44F 47 phone-QSO’s in het log te zetten. Daaronder ook KD1CT en W1OW. Voor de SSB-contacten werd gebruik gemaakt van een Kenwood TS-480SAT.

We zijn ongeveer twee uur op de locatie geweest. Er stond een koude wind, maar zodra het zonnetje erbij kwam was het prima uit te houden. Regelmatig mochten we voorbijgangers uitleggen wat onze hobby inhoud en ze even mee laten luisteren. In phone werd dit keer uitsluitend op 20 en 40 meter gewerkt en daarmee kwamen 17 DXCC’s in het log. De enige twee Nederlandse stations in het log waren PA1H en PA0RSM. Dit is exclusief de contacten die Gerard in FT8 wist te maken.

Het plan is om dit jaar wat vaker actief te zijn vanuit PAFF-locaties. De IC-705 heeft laten zien dat hij een fijne metgezel is bij dit soort activiteiten. Meer informatie over het PAFF-programma? Dat vind je op www.pa-ff.nl.

73/44 Gert (PA2LO)

In het groen aangegeven: PAFF-0031 Speulder- en Sprielderbos

Voldoende mogelijkheden om de glasvezelmast met de end-fed aan te bevestigen.

Genoeg ruimte op een picknickbank voor een dubbele set-up. Dit keer met een IC-705 en met een Kenwood TS-480SAT.