Scouts bouwen radiotoren

Zaterdag zijn Scouts in Amersfoort gestart met de bouw van een tijdelijke houten toren. De constructie komt naast het gebouw van Scouting Impeesa aan de Laan 1914 te staan. Tijdens de Jamboree On The Air (14 t/m 16 oktober) wordt de toren gebruikt als zendmast.

Aan de constructie werken Scouts van drie groepen uit de omgeving van Amersfoort. “Zonder die samenwerking zou het niet lukken om de toren te bouwen,” vertelt Bart, één van de coördinatoren van de bouw. “Het bouwen van de toren is een grote uitdaging, er zijn veel materialen nodig en de constructie moet natuurlijk veilig zijn. Maar als we klaar zijn staat er een toren van 20 meter hoog!” vervolgt hij.

Voor de jeugdleden worden volgende week activiteiten georganiseerd. “Op zaterdag 15 oktober lopen er ruim 150 Scouts rond over het terrein, ” aldus Bart, “we werken al een paar jaar samen met Cay-Noya en Manitoba. Dit jaar komt ook Scouting Mondriaan op zaterdag meedoen.”

Op 14, 15 en 16 oktober vindt de Jamboree On The Air (JOTA) plaats. De JOTA is een internationaal evenement dat in het teken staat van zenden met radio’s en het leggen van contacten over de hele wereld.

Naast de JOTA zal tijdens hetzelfde weekend ook de Jamboree On The Internet (JOTI) plaatsvinden. De JOTI draait ook om het leggen van contacten, maar dan via het Internet in plaats van radio’s. Om contact te leggen wordt gebruik gemaakt van een soort chat (IRC).

Meer informatie over de JOTA en de JOTI is te vinden op  http://www.jota-joti.nl. Op www.impeesa.nl is meer informatie over Scouting Impeesa Amersfoort te vinden.

Bron: De Stad Amersfoort.nl – BDUmedia /
08-10-2016, 13:50 / Lezersnieuws / Bas van Mourik

jota-joti-amersfoort-2016-1