Verslag september bijeenkomst

Vrijdag 13 september was de eerste bijeenkomst na de vakantiestop welke bijzonder goed werd bezocht.

Onze voorzitter Frans (PC2F) opende de avond met enige mededelingen, o.a. dat de morsecursus weer van start gaat.

Hierna gaf hij het woord aan Rick (PA5NN). Hij hield een diapresentatie over een bouwproject die hij bij voldoende belangstelling in groepsverband wil opstarten.

Het betreft de zelfbouw van een QRP HF CW transceiver, voorlopig aangeduid als de ATSAMF transceiver. Dit wordt een kopie van de ATS-3B, een populaire QRP radio ontworpen door Steve Weber (KD1JV). Door de vele aanpassingen (normale onderdelen in plaats van smd) heeft Rick de goedkeuring van Steve om de radio als clubproject te mogen nabouwen.

Meer informatie over deze diapresentatie vindt u hier.

Na de presentatie van Rick liet Eddy (PA0RSM) nog enige foto’s en een video zien van het vervolgonderzoek HF-grondgolf propagatie door Koos Fockens (PA0KDF) waaraan hij heeft meegewerkt.

Eddy is ook stadsgids bij het Gilde Amersfoort en geeft regelmatig een rondleiding in de Onze Lieve Vrouwe Toren. Vanaf deze toren heb je een prachtig uitzicht over de omgeving van Amersfoort. Hij toonde foto’s genomen op 80 meter hoogte, met als onderwerp de diverse zendmasten en antennes die vanaf deze hoogte zichtbaar zijn.

De avond werd verder in onderling QSO doorgebracht.