Voorzitter kijkt tevreden terug op afdelingscompetitie 2020

De VERON afdelingscompetitie 2020 is voorbij. Met een totaal van 1.727 punt is de afdeling Amersfoort op de vierde plek geëindigd, net achter de afdeling Voorne Putten die maar 6 punten meer wist te behalen. In totaal was de afdeling Amersfoort goed voor 58.632 contest QSO.

Voorzitter Frans de Bles (PC2F): “Een vierde plaats in de afdelingscompetitie is een prima resultaat. Waar we vooral trots op mogen zijn, is dat zoveel van onze afdelingsleden meedoen met radio-wedstrijden. Als we kijken naar het totaal aantal deelnemers dat binnen een afdeling actief is, is onze afdeling met 27 deelnemers in de competitie zelfs de nummer 1 van alle afdelingen!

Ook in 2021 zal de afdeling Amersfoort weer actief meedoen met contesten voorspelt Frans: “tijdens de huishoudelijke vergadering is door enkele leden aangegeven dat zij graag vaker uitnodigingen voor deelname aan contesten vanuit PI4AMF zien. Daarmee gaan wij als bestuur aan de slag. Daarbij zal ook de mogelijkheid worden geboden om nieuw talent op te leiden en al ervaren contesters te helpen hun vaardigheid verder te ontwikkelen.”

Tot slot wil Frans nog even een woordje van dank kwijt: “iedere maand schrijft Maarten (PA3EYC) een uitgebreide update over de afdelingscompetitie voor onze Nieuwsflits. Daarmee zorgt hij voor inzicht in hoe het in die maand in onze afdeling is gegaan met het contesten. Juist dat inzicht zorgt voor een gezonde competitie binnen de afdeling. Top dat we iedere maand zo’n overzicht ontvangen, bedankt Maarten!

Over wat de score van de individuele deelnemers uit de afdeling Amersfoort betekent voor de Afdeling Amersfoort Wisselbokaal, geeft de voorzitter aan: “De winnaar van de Afdeling Amersfoort Wisselbokaal wordt door een geheim genootschap, waar zelfs ik de samenstelling niet van ken, gekozen. Ik verwacht dat wij als bestuur binnenkort de gouden envelop ontvangen waarin de uitslag zal staan. Tot die tijd blijft het ook voor ons spannend.

Meer uitgebreide informatie over de einduitslag van de Afdelingscompetitie en hoe u kan meedoen is te lezen op https://www.veron.nl/nieuws/kanaalstreek-wint-afdelingscompetitie-2020-weer/.

Gert van Loo (PA2LO)