Ronde van Amersfoort op PI2AMF (2 meter repeater)

Update 11 maart 2022:

In tegenstelling tot wat in de Nieuwsflits van maart is vermeld is Evert (PA3AYQ) na 2 jaar gestopt met de wekelijkse Ronde van Amersfoort op de 2 meter repeater onder de roepletters PI4AMF.

Wij danken Evert dat hij in de moeilijke periode van de corona het onderlinge contact met de radioamateurs in stand heeft gehouden door deze wekelijkse ronde.

Dick (PA0MBR), afdelingssecretaris


Update 1 januari 2022:

Per 1 januari 2022 hebben de 3 AMF-repeaters allemaal dezelfde roepletters (PI2).

Al deze repeaters worden buiten VERON verband in de lucht gehouden.


Update 13 december:

In deze goed gevulde 40e Ronde van Amersfoort de aankondiging voor de uitzending van volgende week en de uitleg van de puzzel van de vorige week. Zelf ook eens proberen zonder te bouwen kan op deze website.

Eddy – PA0RSM had een interessante mededeling over het volgen van meteoren op de radio.

Meer informatie hierover:
Werkgroep Meteoren,  een artikel over Meteor Scatter van de VHF en hoger Commissie van onze VERON en een stukje over het GRAVES VHF radarbaken

Verder kwam onder andere het Museum Jan Corver aan bod en aandacht voor de aanstaande zonnevlekken cyclus no. 25 met mogelijk wereldwijde propagatie op de 10 meter band.

Op 20 december staat de RvA in het teken van de Kerst. Laten we er een gezellige happening van maken. Heeft u nog een radio-anekdote die u wilt vertellen aan de deelnemers dan wordt u van harte uitgenodigd om deel te nemen.


Update 6 december:

Op 6 december 2020 kon u deelnemen aan de 39e ronde van Amersfoort. Rondeleider Evert (PA3AYQ) heeft iedere week weer interessante onderwerpen te bespreken.
Dit keer waren er vijftien deelnemers uit de regio, het is goed om zo met elkaar in contact te blijven via de radio.
Je hoort en leert nog eens wat bij over onze radiohobby.
Dit keer kwam de digitale techniek aan bod met nullen en enen, de ascii-tabel en de digitale bouwblokken: AND, NAND, OR en NOR.
Voor de puzzelaars onder ons ook een opgave: Teken een digitale schakeling met deze bouwblokken waarbij je met twee schakelaars, drie lampen afzonderlijk aan en uit kan schakelen.
Oplossingen mogen volgende week in de ronde worden verteld, maar antwoorden via mail mag ook naar pa3ayq@veron.nl.
Wil je eerst nog even teruglezen hoe het ook alweer zat met die digitale poorten dan geeft David’s Wiskunde Website hier een goede uitleg over.

Kijk hier voor een hint.

Volgende week alweer de 40e editie, u bent van harte uitgenodigd om in te melden en mee te praten.

De ronde is iedere zondagavond om 20.30 uur op de PI3AMF repeater.


Update 5 mei:

Onze rondeleider Evert (PA3AYQ) laat weten dat 5G het onderwerp is van de volgende RvA. Er wordt aandacht besteed aan de discussie die zich heeft ontwikkeld rondom 5G wat betreft de gezondheid. Zeker nu een rechtbank over de voortgang moet beslissen. Als zendamateur straal je ook immers ook RF-energie uit. Mensen vragen er soms over, waar zijn ze bang voor en hoe is de stand van zaken ?

Praat of luister mee op zondag 10 mei vanaf 20.30 op onze repeater PI3AMF.

PI2AMF en PI3AMF zijn ook te beluisteren via het internet op deze website: https://www.broadcastify.com/listen/stid/697.


Update 12 april:

Vanaf heden zal op jullie verzoek de Ronde van Amersfoort (RvA) onder de roepletters PI75AMF worden gehouden. De inmelders zullen worden geregistreerd.

De RvA is er elke zondagavond vanaf 20.30 uur (LT) via de 2 meter repeater op 145.625 (uit). Zijn er berichten of nieuws dat je wilt melden dan kan je dat natuurlijk zelf brengen maar er wordt gewerkt om dat van te voren te kunnen opnemen en dan tijdens de ronde uit te zenden. Mail kan ook via PA3AYQ@VERON.nl. Na de corona ellende ontmoeten we elkaar wel weer op een verenigingsavond en maken we verdere plannen. Hopelijk levert deze RvA wat extra activiteit op.

73’s Evert, PA3AYQ


Update 22 maart:

De 1e aflevering is een feit, rondeleider Evert (PA3AYQ) liet verschillende amateurs aan het woord over onze mooie radiohobby.
Aan gespreksonderwerpen geen gebrek, alle deelnemers hartelijk bedankt en we spreken u graag op de volgende zondagavond om 20.30 op onze repeater PI3AMF !


Update 20 maart:

Wat betreft het houden van een ronde binnen de regio Amersfoort loopt een en ander parallel. Al eerder is de vraag gesteld of we een ronde kunnen gaan houden. Daar waren al wel wat plannen voor. Door het virus gedoe zijn we afgelopen zondagavond weer begonnen om wat activiteit op onze 2 meter repeater PI3AMF op 145.625 MHz te brengen.

Dus we zijn al gestart! Op zondagavond vanaf 20.30 uur (voorlopig). Daarbij is het de bedoeling eerst eens te kijken of er animo is. Als dat lukt dan zijn er plannen om het wat serieuzer aan te pakken. Voorlopig onder eigen call maar de bedoeling is dat daarvoor later de afdelings call te gebruiken.

Evert, PA3AYQ


Wie helpt: Dagelijkse A03-ronde op PI3AMF

Veel mensen zitten thuis en hebben op dit moment minder sociale contacten. Zou het niet een mooi moment zijn om eens te proberen of we mensen weer wat meer op 2m of 70cm kunnen krijgen en proberen dagelijks een kleine ronde te organiseren ?
Gewoon even een kort moment van even elkaars stem horen, vertellen waar je de dag mee bezig bent geweest, of je tegen problemen aanloopt (waar anderen misschien mee kunnen helpen). Onze hobby is een sociale hobby. Als afdeling kunnen we hier een initiatief nemen en voor sommige mensen ‘het verschil maken’.

We hebben er niet veel voor nodig, anders dan:
– Een momentje prikken op de dag waar we met elkaar kunnen babbelen
– Eén of meer mensen die de ronde een beetje willen leiden zodat iedereen aan bod komt of zich kan inmelden

Tuurlijk… we hebben ook allemaal de telefoon, skype, teams etcetera. Maar laten we proberen datgene te pakken dat ons allemaal verbindt: onze radiohobby!
Zelf heb ik niets staan voor 2 en 70, maar veel van de mensen wel. Het begint bij gewoon starten… best kans op dat mensen dan vanzelf aansluiten. Zo ging dat vroeger ook…

Gert (PA2LO)

Wie helpt mee in de uitvoering ? -> Rondeleiders gezocht !
Wil je helpen laat het even weten via ons contactformulier