Laatste nieuws PA52KDA

PA52KDA actief voor Amersfoortse Radio Amateurs

Heeft u PA52KDA al gewerkt ?

De call is nog tot en met 30 april in gebruik. De meeste QSO’s worden gemaakt op de HF banden in  SSB, CW en FT8, maar ook op de VHF band is de call regelmatig actief.

Dinsdagavond 30 april is uw laatste kans om deze special call te werken, Eddy is dan actief om 20.00 LT op het Amersfoorts kanaal 145.450 MHz.

Ontvangstrapporten van luisteramateurs zijn van harte welkom en worden via QSL bevestigd.

We kunnen nu al spreken van een geslaagde activatie, en met meer dan 1000 qso’s op de teller gaan we nog even door !

 

Logprogramma en activatie PA52KDA

Vanaf 16 april kunnen er verbindingen gemaakt worden met de speciale Koningsdagcall PA52KDA.

Deze call is geldig tot en met 30 april, we kunnen nog steeds operators gebruiken ( aanmelden kan via het activiteiten aanmeldingsformulier)!

Speciaal voor deze activatie heeft Evert (PA3AYQ) een logprogramma geschreven. Hiermee kunnen de QSO’s gemaakt met de call PA52KDA gelogd worden.

Bij vragen over het gebruik geeft Evert graag hulp. Zijn email adres is pa3ayq @ veron.nl.

Indien u gebruik maakt van dit programma, volg dan de bijgesloten handleiding. Hierin staat vermeld dat de csv-logfile via email naar Evert verzonden moet worden. Hij regelt dan de verdere afhandeling.

Het programma is hier te downloaden en bestaat uit 2 zipbestanden, namelijk het programma en de documentatie.

De downloadpagina ziet er als volgt uit:

VERON Amersfoort brengt speciale roepletters PA52KDA in de lucht

Zaterdag 27 april 2019 is Amersfoort het stralende middelpunt van Koningsdag in Nederland. Koning Willem-Alexander komt die dag met zijn familie zijn verjaardag vieren in de Keistad. Dat laat de afdeling Amersfoort van de VERON (Vereniging voor Experimenteel Radio-Onderzoek in Nederland) niet ongemerkt voorbijgaan. In de dagen rondom het bezoek aan Amersfoort zullen leden van de afdeling Amersfoort de bijzondere roepletters PA52KDA in de lucht brengen. De ‘52’ in de prefix staat voor de leeftijd van de koning. De suffix ‘KDA’ staat voor ‘KoningsDag Amersfoort’.

De roepletters zullen vanaf 16 april tot en met 30 april op verschillende banden en in verschillende modes actief zijn. Uiteraard is er voor deze activiteit een bijzondere QSL-kaart beschikbaar. QSL-manager is Eddy Krijger (PA0RSM).

Personen die mee willen doen kunnen zich aanmelden bij PA1CJ.
Er wordt dan een rooster gemaakt voor het bezetten van de tijden en frequenties. Aanmelden kan ook via het activiteiten aanmeldingsformulier.