OM Rinus Doeland (PA3AZH) Silent Key

Op 28 Januari 2022 overleed ons oud afdelingsbestuurslid en mede radio amateur Rinus Doeland (PA3AZH).

Wij kennen Rinus als een rustige man, nooit op de voorgrond maar wel aanwezig, als het ging om technische zaken, waren zijn inzichten en vaak ook, oplossingen van wezenlijk belang.

Als luchtmachtmilitair stond hij nuchter in de wereld en wist wat er speelde. Hij straalde stabiliteit en rust uit, wat goed is in onze roerige maatschappij.

Hij mocht al vroeg gaan genieten van zijn pensioen en dat heeft hij gedaan, in zijn andere hobby, de modelbouw, met name vliegtuigen en daarmee ook het luchtruim kiezen, het was zijn lust en leven.

Ook sportief trapte hij de kilometers weg op de fiets, ja hij had een goede conditie, getooid met zijn karakteristieke hoed werkte Rinus aan een gezond leven.

Op de VERON-pinksterkampen was hij erbij, mooie jaren waren het. Genieten van de natuur, vossenjachten lopen prachtig!

Op radioamateur beurzen was hij een graag geziene gast, wij ontmoetten hem op diverse gelegenheden, altijd een praatje en je kon hem niet missen, want zijn hoed stak overal bovenuit.

Ook de vakantiegangers volgde hij op de korte golf, veel verbindingen vanuit oost Europa waren mogelijk.

Een energieke man, ondanks de laatste rustige jaren waarin je niet meer zo vaak te horen was, zijn wij je niet vergeten. Zoals wij je kennen blijf je bij ons.

Wij wensen Nannie, kinderen en kleinkinderen, heel veel sterkte in deze tijd.

Namens bestuur en leden VERON Amersfoort – a03,
Koos (PA3BJV) en Hilde (PA3EKW)