Verslag afdelingsbijeenkomst februari 2022

Voor een volle zaal opende Frans (PC2F) de bijeenkomst met een aantal mededelingen. Onder andere berichtte hij over de QSL-kaart PI75AMF, welke af te halen is bij onze QSL-manager Peter (NL5557). Ook bedankte hij Evert (PA3AYQ) voor zijn werk als leider van de Ronde van Amersfoort en feliciteerde hem met alweer de 100e uitzending.

Daarna nam Maarten (PA3EYC) het woord en informeerde de leden over de stand van zaken rondom de afdelingscompetitie. Hoe meer leden er mee doen, des te meer punten er voor de afdeling te verdienen zijn was zijn boodschap, op naar de eerste plaats landelijk. Vervolgens ging hij over tot het uitreiken van de beker aan de winnaar van de afdelingscompetitie 2021, Frans (PC2F).

Koos (PA3BJV) had een treurig bericht voor de aanwezigen. Hij meldde het overlijden van een tweetal zendamateurs, Rinus (PA3AZH) en Peer (PA0PBT).

Tenslotte attendeerde Peter (PC3M) de aanwezige leden op de enquête die eerder op de dag via e-mail aan de leden verstuurd is. Hij gaf een onderbouwing over het doel ervan en hoopt op een grote response.

Na deze mededelingen was het tijd voor Evert (PA3AYQ) zijn lezing/demo. Evert nam de toehoorders mee in de mogelijkheden van het door hem ontwikkelde contest logprogramma. Het uitgebreide softwarepakket bevat vele opties en is vrij te gebruiken. Downloaden kan op de site van de VERON .

Na een korte pauze, met onderling QSO en het uitreiken van de vaantjes, vervolgde Evert enthousiast zijn verhaal totdat we helaas moesten stoppen om 22:00 uur, vanwege de geldende coronaregels.

De voorzitter bedankte Evert voor zijn lezing en sloot de bijeenkomst.

Onze volgende afdelingsbijeenkomst is de huishoudelijke vergadering op 11 maart met o.a. de behandeling van de VR-voorstellen. Deze afdelingsbijeenkomst is alleen toegankelijk voor leden van de afdeling A03 Amersfoort.