OM Wout Koolstra (PAøPHK) Silent Key

Op 12 juni 2022 overleed op 97-jarige leeftijd ons oud-voorzitter Wout Koolstra (PAøPHK).

‘Wout’ voor zijn vrienden, werd in 1925 geboren te Baarn. Behaalde zijn A-licentie in 1967 en werd vervolgens in 1968 lid van de VERON. Binnen onze afdeling was hij docent van de morse telegrafiecursus samen met OM Pim Seckel (PAøSEC sk). Tussen 1970 en 1975 werd hij onze afdelingsvoorzitter en combineerde dat in 1974 enkele maanden als secretaris. Hij was niet alleen actief tijdens contesten, maar ook bij JOTA onder de call PA0PHK/a voor de Amersfoortse Soekwa Groep.

Het werd rustiger op radiogebied na zijn verhuizing naar een appartement. De senioren van nu, de ‘jonkies van toen’ herkennen dat beeld. Dit bemerkte ik toen ik twee jaar geleden -in de Coronatijd- geattendeerd werd op de verblijfplaats van ‘ons lid in ruste’. Het telefoontje dat ik pleegde werd een geanimeerd ‘600 Ohm QSO’, waarin het plan gesmeed werd om een terugblik met Wout te maken. Wat vervolgens weer uitmondde in een druk e-mail verkeer.

Hij doopte deze terugblik zelf om als “leven met punten en strepen” (*) en schreef zijn autobiografie niet alleen voor ons radioamateurs, maar ook voor zijn kinderen.

Wij hopen dat zij met het nog eens doorlezen de kracht zullen vinden om verder te gaan. Ik zou zijn biografie nu willen aanvullen met de voor ons zo bekende strofe:

‘Old Sparks Never Die, They Just Fade Away’

Namens bestuur en (oud)leden van de VERON Amersfoort,
Eddy R.L. Krijger (PAøRSM)

(*) biografie PAøPHK: https://a03.veron.nl/leven-met-punten-en-strepen/