PI4AMF/P opnieuw winnaar SSB Velddag

Lezers van het Electron hebben het al kunnen lezen: ook in 2019 won de afdeling Amersfoort de SSB Velddag “met twee vingers in de neus”. Met 1.025 QSO’s werkte de crew bestaande uit Peter (PC3M), Maarten (PA3EYC), Tijmen (PA3GRM), Lex (PA1LEX), Gerard (PA0PIW), Gert (PA2LO), Klaas (PD0ZX) en Casper (PA1CJ) bijna net zoveel stations als de andere drie tegenstanders in de MOST (Multi Operator, Single Transmitter) samen!

Nu is een velddag niet persé een wedstrijd. Een velddag is vooral bedoeld om te laten zien dat je in staat bent om in korte tijd voor minimaal 24 uur een tijdelijk station in de lucht kan brengen. Dat is een kunst die “Amersfoort” inmiddels goed in de vingers heeft. De kennis wordt door de deelnemers aan de Velddag ook (individueel en gezamenlijk) gebruikt bij andere activiteiten waarbij een tijdelijk station opgebouwd moet worden. Zo waren leden vorig jaar nog actief met tijdelijke stations vanuit het Franse Du Muy (TM75LM) en vanuit Luxemburg.

Ben je lid van de afdeling Amersfoort en wil je ook ervaring opdoen met het opbouwen en gebruiken van een tijdelijk station? In het eerste weekend van juni is er weer de jaarlijkse CW velddag!