VERON Gouden speld voor Jan Tuithof (PD0RDQ)

Op donderdag 5 november werd ons afdelingslid Jan Tuithof (PD0RDQ) aangenaam verrast door een delegatie van het Hoofdbestuur van de VERON die bij hem aanbelde .

De dag daarvoor had Jan al een telefoontje gehad of hij de volgende dag thuis was, want men wilde nog even iets nabespreken vanuit de Evenementen Commissie, Jan was daar jarenlang lid van geweest, dus dat klonk niet vreemd.

Echter na binnenkomst van beide heren ging het gesprek een heel andere kant op. De voorzitter de heer René Plug (PA3ECL) bijgestaan door de heer Jan van de Westelaken (PE1MQL) kwamen namelijk Jan de “VERON Gouden Speld” overhandigen als dank voor zijn inzet voor de VERON Evenementen Commissie.

Jan heeft gedurende zo’n twee decennia het transport van de VERON-stand verzorgd. Op vele evenementen, zoals de Dag voor de RadioAmateur, het VERON Pinksterkamp, de Bossche Vlooienmarkt (Rosmalen), het Noordelijk Amateurtreffen en vele andere kleine evenementen verzorgde Jan trouw de opbouw en presentatie van de VERON-stand.

Het onderhoud en reparaties werden door Jan vakkundig uitgevoerd, alsmede van de aanhangwagens, deze waren altijd in onberispelijke staat.

Ook alle ondersteunende werkzaamheden tijdens de evenementen werden door Jan op uitstekende wijze gedaan. Het totale beheer was deze vele jaren bij hem in zeer goede handen!!!

Voor al deze inspanningen ontving hij de zeer verdiende “VERON Gouden Speld”.

Jan wij wensen je oprecht geluk met deze mooie onderscheiding en we hopen dat je deze “VERON Gouden Speld” met ere nog vele jaren met trots mag dragen.

Namens bestuur en leden VERON Amersfoort (a03),
Koos (PA3BJV) en Hilde (PA3EKW) Sportel

Foto: René Plug, voorzitter a.i. VERON Evenementen Commissie


Verslag van de VERON Evenementen Commissie

Jan Tuithof (PD0RDQ) krijgt VERON Gouden Speld

Als er een voor een VERON Gouden Speld in aanmerking komt dan is het Jan Tuithof (PD0RDQ) die hem toekomt.

Jan lid van de Evenementen Commissie heeft de afgelopen twintig jaar met de oude loodzware VERON-stand, aanhanger en bijbehorende inhoud, folders, verlichting, aanwijsborden, trapje tv-schermen en verlengsnoeren door het land gereden en overal de stand opgebouwd en na ieder evenement weer afgebroken. Omdat het toch wel een complexe constructie is, was het telkens weer een tijdrovende bezigheid om de stand, de stand te laten zijn. Het woord puzzel past hier beter bij. Engels prototype? – waarschijnlijk niet.

Jan hield er na het evenement een strikte inpak instructie op na. Dat was maar goed ook, want na twintig jaar intensief gebruik zag de stand er altijd nog spic en span uit. Daar zorgde hij voor. Jan heeft gedurende die twintig jaar behalve op de Dag van de RadioAmateur en de Radiomarkt in Rosmalen ook het VPK en JOTA bezocht. Ook afdelingen hebben een beroep gedaan op de inzet van Jan met zijn aanhanger en stand. Beschouw het als een trio, want het een kon niet zonder het andere.

Op een gegeven moment speelt ouderdom op, niet alleen van de stand en werd in overleg met Jan besloten om te stoppen met zijn activiteiten. Om deze periode niet zomaar als gesloten boek te beschouwen was het de reden voor het hoofdbestuur om Jan de VERON Gouden Speld toe te kennen.

Op 29 oktober jongstleden trokken Jan (PE1MQL) en René (PA3ECL) als vertegenwoordigers van de Evenementen Commissie naar Amersfoort. Doormiddel van een smoes wisten wij ons zelf bij Jan weten uit te nodigen. Niets vermoedend kwam na de koffie de aap uit de mouw en heeft René onder voorlezing van de overweging namens het hoofdbestuur de welverdiende VERON Gouden Speld aan Jan uitgereikt. In verband met Covid 19 werd het eremetaal door de XYL van Jan op de borst gespeld en als dank daarvoor ontving zij een mooie bos bloemen. Jan was zeer onder de indruk van deze erkenning voor het vele werk dat hij de afgelopen twintig jaar voor de VERON heeft gedaan. Deze VERON Gouden Speld zal hij ongetwijfeld koesteren en bij het eerstvolgende evenement zeker trots dragen. Jan het is je gegund en hebt de VERON Gouden Speld meer dan verdiend!

René Plug, voorzitter a.i. VERON Evenementen Commissie