Verslag Afdelingsbijeenkomst 8 oktober 2021

Vrijdagavond 8 oktober 2021 was weer de eerste afdelingsavond na lange tijd in ontmoetingscentrum “De Herberg”. De sfeer was uitstekend, het was goed merkbaar dat iedereen blij was elkaar weer eens in het echt te zien en spreken.

Frans (PC2F) deelde mee dat hij volgend jaar stopt als voorzitter van onze afdeling en niet meer herkiesbaar is. Na deze functie alweer 11 jaar te hebben vervuld zijn we dus op zoek naar een vrijwilliger die dit van hem over wil nemen. Heb je hier interesse in of wil je meer weten over de functie van voorzitter, neem dan contact op met Frans via pc2f@veron.nl

Verder was Peter (NL5557) weer aanwezig met stapels QSL-kaarten om uit te delen en had Rick (PA5NN) diverse zelfbouwknutsels meegenomen om te demonstreren aan de aanwezigen. Evert (PA3AYQ) nodige de leden uit voor deelname aan de ‘Ronde van Amersfoort’ via PI3AMF om 20.30 uur op de zondagavond en Gert (PA2LO) wees ons op de aanstaande expeditie naar Luxemburg. Samen met Maarten (PA3EYQ), Hans (PE1KWH), Tijmen (PA3GRM) en Gerard (PA0PIW) hoopt hij weer veel QSO’s met leden van onze afdeling in het log te kunnen schrijven. Controleer via het dx-cluster op welke frequentie en in welke mode er gewerkt wordt. Er wordt gewerkt onder eigen call met LX prefix en als het weer het toelaat ook met de call LX4WFF als Flora en Fauna station.

De presentatie van deze avond werd verzorgd door Tijmen (PA3GRM) en Gerard (PA0PIW) met als onderwerp “Remote Operations”. Via deze powerpoint vertelden zij ons over de verschillende mogelijkheden en de techniek waarmee het mogelijk is je zendapparatuur op afstand te kunnen bedienen. Niet alleen de zendontvanger kwam aan bod maar ook antenne, rotor en HF-versterker zijn op afstand te bedienen. Tijmen heeft dit in gebruik voor zijn Elecraft K3 en Gerard werkt remote op zijn FlexRadio. Dat het ook in de praktijk werkt konden we zien tijdens de uitgebreide demo op de meegebrachte apparatuur.

We zien u graag op onze volgende afdelingsbijeenkomst op 12 november. Dan houden we weer onze jaarlijkse verkoping onder leiding van veilingmeester Koos (PA3BJV). Neem gerust hamradio spullen mee die u niet meer gebruikt. Misschien kunt u hier een ander een plezier mee doen, waarbij 10% van de opbrengst ten goede komt van onze clubkas.